ProRail

Persbericht

03-11-2009

Kartevenement in Stationsgebied Utrecht

De droom van Pim, Sebastiaan, Douwe en Xiao Yi wordt werkelijkheid. De vier jongens uit groep 7 van basisschool De Twijn in Utrecht bedachten een kartevenement voor kinderen in het stationsgebied. Hun idee won eind oktober ⬠25.000 van het CU Kidsfonds.
Â
Het CU Kidsfonds Utrecht is een fonds van de vijf partners in het Utrechtse Stationsgebied: Corio, gemeente Utrecht, Jaarbeurs, ProRail en NS. Het fonds realiseert dromen van Utrechtse kinderen van 9 tot 12 jaar, die in het stationsgebied naar school gaan. Het kidsfonds richt zich op die doelgroep omdat deze kinderen nog jarenlang in een bouwput naar school zullen gaan (CU2030).

Dit jaar vroeg het fonds aan de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in en rond het Stationsgebied om hun droomevenement te tekenen, te knutselen of te beschrijven. Zo'n 300 kinderen van zes Utrechtse basisscholen stuurden hun dromen in. De origineelste droom werd beloond door de jury: burgemeester Aleid Wolfsen, directeur Spoorwegmuseum Paul van Vlijmen en oud-FC Utrecht voetballer Jean Paul de Jong. Het idee van de vier winnaars wordt gerealiseerd en de jongens zelf kregen de CU Kidsaward 2009.

Wanneer de karts daadwerkelijk over de tijdelijke kartbaan kunnen scheuren is nog niet bekend. Eerst wordt onderzocht waar de baan een plek kan krijgen in het Stationsgebied, bijvoorbeeld op een leegstaande parkeergarage of een braakliggend terrein. Â
Meer informatie over het CU Kidsfonds en foto's van het CU Kidsgala zijn te vinden op www.kidsfonds.nl.