Provincie Utrecht

Provincie stimuleert parkmanagement bedrijventerreinen

3-11-2009 -

Gemeenten en ondernemers kijken naar de toekomst

Bij een toekomstbestendig bedrijventerrein hoort parkmanagement. Ondernemers en gemeente beheren dan gezamenlijk de bedrijvenlocatie. Met als belangrijkste voordeel: goede afspraken over onderhoud en inrichting van de bedrijvenlocatie, nu en in de komende jaren. Met steun van de provincie schakelen steeds meer Utrechtse gemeenten en ondernemers over op deze nieuwe manier van werken.

In de zomer van 2010 is parkmanagement een feit in de gemeenten Oudewater en Bunschoten-Spakenburg. Gedeputeerde Staten investeren in deze twee initiatieven ruim 30.000 euro. In Bunschoten gaat het om het nieuwe bedrijventerrein Haarbrug-Zuid. De parkmanagementorganisatie zal daar onder meer zorgen voor uitgifte van grond op het bedrijventerrein voor ondernemingen die zich daar nieuw willen vestigen. Een speciaal protocol voor de uitgifte is daarvoor in voorbereiding. In Oudewater wordt parkmanagement volgend jaar geĂŻntroduceerd op het bedrijventerrein Tappersheul. Het samenwerkingsverband gaat zorgen voor een duurzame verbetering van het terrein, niet alleen in de openbare ruimte maar ook op de private kavels van de ondernemers.

Veilig ondernemen in Remmerden
Ook het bedrijventerrein Remmerden in Rhenen is toe aan verbetering. De gemeente wil daarvoor samen met de ondernemers een keurmerk Veilig Ondernemen invoeren. Om de veiligheid te verbeteren, worden hekken geplaatst en komt er op het terrein surveillance met camera's. Gedeputeerde Staten ondersteunen dit project met een bijdrage van ruim 23.000 euro.

Elders in Utrecht werkt de provincie verder mee aan verbetering van de bedrijventerreinen Industrieweg (Maartensdijk), wordt een quick scan uitgevoerd naar de bedrijvenlocaties in Zeist en start dit jaar onderzoek naar verbetering van de bedrijventerreinen in Bunnik.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196