Gemeente Best

Ingrijpende wijzigingen verkeerssituatie Randweg Eindhoven


03-11-2009

Op zaterdag 31 oktober zijn de grootschalige werkzaamheden aan de A2/A67 Randweg Eindhoven/knooppunt Leenderheide begonnen. De A67 vanuit Venlo ter hoogte van knooppunt Leenderheide is afgesloten. Al het verkeer vanuit Geldrop/Venlo wordt via het verkeersplein langs de werkzaamheden geleid. Tevens zijn diverse verbindingswegen op en rond knooppunt Leenderheide dicht.
Ook automobilisten vanuit het zuiden moeten rekening houden met een ingrijpende wijziging van de verkeerssituatie. Een groot deel van het verkeer rijdt niet meer via verkeersplein Leenderheide, maar gaat over een nieuw viaduct rechtstreeks de Randweg Eindhoven op. Het algemene advies aan alle automobilisten is om alert te zijn en goed op de verkeersborden te letten.
Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden minimaal tot medio februari 2010.

Dringend advies: wees alert, let op de borden en zet navigatie uit Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten erg moeten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Enkele adviezen voor weggebruikers:
* Wees alert. Rijd niet op de `automatische piloot'; de kans is groot dat u dan verkeerd rijdt.

* Let op de verkeersborden en volg deze borden, ook al gaat dat tegen uw gevoel in.

* Zet uw navigatiesysteem uit. Vanwege de vele wijzigingen zijn veel navigatiesystemen rond Eindhoven op dit moment niet betrouwbaar.

Nog géén eindsituatie
De huidige verkeerssituatie tussen de knooppunten Leenderheide en De Hogt, is nog niet de eindsituatie. Medio februari 2010, na afronding van de werkzaamheden aan knooppunt Leenderheide, wordt de eindsituatie bereikt.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en het systeem van hoofd- en parallelrijbanen zie www.randwegeindhoven.nl of www.rijkswaterstaat.nl.