Gemeente Borsele

Nisse en Driewegen krijgen ruimte voor huisvesting peutergroepen

Bij de basisscholen in Nisse en Driewegen wordt ruimte gerealiseerd om peutergroepen te kunnen vormen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Verwacht wordt dat in 2011 de benodigde ruimtes er zijn.

Â

Een peutergroep is een combinatie van een peuterspeelzaal en kinderopvang. Op dit moment worden in Nisse en Driewegen de dorpshuizen gebruikt als peuterspeelzaal. Deze ruimtes zijn niet geschikt om ook te fungeren voor kinderopvang. Daarom wordt op de openbare basisschool De Linden in Nisse de benodigde ruimte inpandig gerealiseerd. Bij de openbare basisschool in Driewegen komt er een unit bij. De kosten bedragen respectievelijk ⬠125.000 en ⬠275.000.

Â

Omdat er nog geen peutergroepen geformeerd kunnen worden in beide dorpen, heeft de gemeente een overgangsregeling ingesteld. Ouders van kinderen uit Nisse en Driewegen, die op grond van de wet kinderopvang in aanmerking komen voor een bijdrage, krijgen van de gemeente een compensatie voor de extra kosten die zij maken totdat de nieuwe huisvesting er is.

Â

Eerder al had de gemeente subsidie aangevraagd bij het ministerie van OCenW. Vanwege de grote belangstelling voor de regeling viel Borsele af. De kosten voor de huisvesting worden betaald van een uitkering die de overheid beschikbaar heeft gesteld voor âversterking van het peuterspeelzaalwerkâ. Door het realiseren van peutergroepen, worden de mogelijkheden vergroot om samen te werken in brede school verband.