Gemeente Borsele

Reconstructie Havenweg in Nieuwdorp

De gemeente Borsele wil de Havenweg in Nieuwdorp reconstrueren. Niet alleen de riolering, maar ook de bestrating, wordt vernieuwd. In november/december organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor de bewoners en de dorpsraad. Inwoners hebben vervolgens vier weken de tijd om op het plan te reageren. Naar verwachting start de uitvoering in maart/april 2010.

Â

Het bestaande gemengde rioolstelsel onder de Havenweg in Nieuwdorp is aan vervanging toe. In het nieuwe rioolstelsel wordt het vuile afvalwater gescheiden van het regenwater. Het regenwater wordt direct afgevoerd naar het oppervlaktewater. Dit is efficiënter en beter voor de oppervlaktewaterkwaliteit. De Havenweg wordt na de uitvoering van de rioolwerkzaamheden herbestraat. De gemeente wil hiermee de kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren.

Â

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt het concept ontwerpplan gepresenteerd. Aansluitend legt de gemeente het plan gedurende een periode van vier weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen dan reacties indienen. Zonodig past de gemeente het ontwerpplan verder aan. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan en het benodigde krediet van â¬
1.175.000, wordt het project aanbesteed en uitgevoerd.