Gemeente Tiel


Tiel verleent bouwvergunning voor Hof van Walburg

Nadat 2 november 2009 welstand akkoord is gegaan met het bouwplan voor het Hof van Walburg aan de rand van de Tielse binnenstad, heeft het college 3 november 2009 de bouwvergunning verleend. De gemeente is van mening dat de schorsing van het bestemmingsplan Binnenstad door de Raad van State geen gevolgen heeft voor de bouwvergunning. In Hof van Walburg komen ongeveer 100 woningen, zowel appartementen als eengezinswoningen in de huur- en koopsector.

De Raad van State heeft, zo is eveneens gisteren bekend geworden, een verzoek om schorsing van het bestemmingsplan Binnenstad gehonoreerd. De Raad is tot deze uitspraak gekomen omdat zij van mening is dat er eerst meer duidelijkheid moet komen over het oppervlak van bouwwerken waarbij archeologisch onderzoek verplicht is.

De gemeente is van mening dat de schorsing geen gevolgen heeft voor de bouwvergunning van het project. Hof van Walburg is een nieuwbouwproject van een dusdanig omvang waarbij altijd archeologisch onderzoek als voorwaarde wordt gesteld. De afgelopen maanden heeft uitgebreid archeologisch onderzoek plaatsgevonden.

Het college heeft dan ook besloten de bouwvergunning te verlenen. Dit is ook van belang om de kans om in aanmerking te komen voor subsidie in het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwbouwprojecten van de rijksoverheid veilig te stellen.