Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 3 november 2009 Nr. 192

Armoedebestrijding zit in lift

Het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening in Venlo blijft stijgen. In september was nog sprake van 79 aanmeldingen per maand; in oktober liep dit aantal op tot 187. De toename is deels te verklaren door de economische crisis. Maar ook de campagne Wil Verder zal zeker hieraan hebben bijgedragen. Deze campagne loopt inmiddels een maand.

"Klanten geven zelf aan dat ze het tv-spotje en krantenberichten hebben gezien," aldus wethouder Ramon Testroote. "Daarmee kun je spreken van een succes al is het wat wrang voor de mensen die met een fors probleem zitten. Het goede nieuws is dat we aan oplossingen kunnen werken."

Zorgverzekering
De campagne Wil Verder kent elke maand een ander thema. November is de maand van de Collectieve Zorgverzekering. Via folders en posters, tv-spotjes, advertenties en nieuwsberichten wordt de regeling onder de aandacht gebracht. Mensen met een minimum inkomen (tot 120 procent bijstandsniveau) kunnen zich aansluiten bij de collectieve zorgverzekering, die de gemeente Venlo voor deze doelgroep heeft geregeld met het VGZ. Ze krijgen dan korting op hun premie in combinatie met een aantrekkelijk pakket. Daarnaast geeft de gemeente Venlo elke deelnemer ook nog een bijdrage van 12,00 per maand. In december staat de campagne even stil vanwege de feestdagen. In januari gaat Wil Verder weer verder.

­ EINDE PERSBERICHT ­


1