Ingezonden persbericht


Persbericht

ZLTO-beurscommissie opent aardappelbeursseizoen op dinsdag 3 november in Colijnsplaat Prof. dr. Cees Veerman hoofdspreker

Kenmerk
ZMVE.09.0041

Datum
9 juli 2009

De ZLTO-beurscommissie Goes opent het aardappelbeursseizoen 2009-2010 met de presentatie van de eerste aardappelnotering op dinsdag 3 november aanstaande. Prof. dr. Cees Veerman is hoofdspreker tijdens de officiële opening van het beursseizoen. De opening is een aantal jaren georganiseerd door de Noordelijke beursverenigingen. Dit jaar wordt de organisatie van de opening opgepakt door de ZLTO-beurscommissie Goes. De ZLTO-beurscommissie werkt hierin direct samen met de Vereniging van de Aardappel Verwerkende Industrie (VAVI), de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Frugiventa (uien), CZAV (granen, zaden en peulvruchten) en de Hisfa (fourage).

De gezamenlijke organisaties organiseren bij de officiële opening op dinsdag 3 november 2009 een themabijeenkomst waarin prof. dr. Cees Veerman (o.a. lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank en oud minister van LNV) zijn visie geeft op de ontwikkeling van de akkerbouw. Meer in het bijzonder gaat hij in op de aardappelmarkt, en de positie van teelt, handel en verwerking daarin. Daarnaast is er een actieve forumdiscussie met een aantal prominenten uit de aardappelwereld. Daarbij ligt de focus niet alleen op Nederland maar ook op België en Duitsland.

De themabijeenkomst is van 10.00 tot 15.00 uur op het Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR Colijnsplaat. Aansluitend aan de themabijeenkomst is er een bedrijvenmarkt.

Een groot aantal bedrijven en partijen uit de agri-business én alle aardappeltelers uit Zuid-Nederland worden persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen. Bedrijven en telers van elders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 18.000 leden die ruim 10.500 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.