Ingezonden persbericht


Zowel mannen als vrouwen nomineren vrouwelijke ICT-collega

~ veel nominaties voor de WOMENinIT verkiezing ~

Amsterdam, 8 oktober 2009 - Op 3 november aanstaande organiseert stichting WomeninIT de uitreiking van de eerste award voor vrouwelijke ICT Professionals in Nederlandse en doen dit tijdens haar jaarlijkse slotevenement. Het slotevenement wordt dit keer georganiseerd bij Sogeti in Vianen. Het bestuur is enthousiast over de vele reactie en diversiteit van kandidaten.

Wat opvalt is dat een de vrouwelijke ICT proffesionals voornamelijk door hun mannelijke collega's worden voorgedragen voor een award.

"Het is geweldig om zoveel enthousiaste reacties te ontvangen en te zien dat er veel tijd is geinvesteerd in het onderbouwen van de te nomineren kandidaat", aldus Symonne Swaag, oprichtster van WOMENinIT. "De hoeveelheid aanmeldingen overtreft onze stoutste verwachtingen en ook de inschrijving voor dit evenement loopt voorspoedig en laat zien hoeveel interesse er is in het werk dat WomeninIT doet.

Een prominente jury gaat zich op 12 oktober buigen over de nominaties. De jury bestaat uit:


- Prof. Dr. Valerie Frissen, senior strateeg bij TNO Informatie- en communicatietechnologie en bijzonder hoogleraar ICT en sociale veranderingen bij de faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit.


- Rob de Haas, CIO of the year 2008 en voormalig CIO bij ABNAMRO


- Marijke Jacobs, directeur i-Benefits


- Lineke Sneller, IT directeur bij Tele2, voorzitter van de NGI en onderzoeker bij Nyenrode business University


- Wouke Lam, Head PMO Infrastructure Sourcing Programme bij Shell

Er zijn drie awards, in de categorieën; beste vrouwelijke manager in de ICT, aankoment talent in de ICT en beste vrouwelijke collega in de ICT. Voor iedere categorie worden drie finalisten geselecteerd. Deze finalisten worden op 15 oktober bekend gemaakt. Tijdens het evenement op 3 november worden de uiteindelijke winnaressen gepresenteerd. Deze ontvangen naast hun award ook een prijs die is afgestemd op hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Deze prijs voor winnares in de categorie beste manager in de ICT wordt door SheConsult beschikbaar gesteld en uitgevoerd, de prijs in de categorie aankomend talent wordt beschibaar gesteld door i-Benefits en de prijs voor de beste vrouwelijke ICT collega wordt gesponsord en uitgevoerd door Pluk Coaching.

Op de website van WOMENinIT (http://www.womeninit.nl/) is meer informatie te vinden over het evemement, de inschrijving en de awards en daar worden op 15 oktober ook de negen finalisten gepresenteerd.

(333 woorden)