Gemeente Duiven


Theatervoorstelling "Cashflow" voor jongeren van 13 tot 17 jaar


----------
Steeds meer mensen krijgen met schulden te maken. Als de schulden niet meer te overzien zijn, kunnen mensen bij de gemeente Duiven terecht voor schuldhulpverlening. Maar de gemeente wil ook inzetten op het voorkómen van schulden. Daarom wil de gemeente dat jongeren extra aandacht krijgen bij het leren omgaan met geld. Het JIP (Jongeren Informatie Punt) heeft daarvoor een plan gemaakt.

Theatergroep THOT heeft de interactieve theatervoorstelling "Cashflow" ontwikkeld: Mark komt nieuw in de klas. Hij vecht zich een plaats in de groep. Bob is de populaire jongen van de klas en hij neemt Mark op in zijn avontuurlijke en verkwistende manier van leven. Als Mark verliefd wordt op de ex van Bob heeft Bob 'dure' adviezen aan Mark. Mark raakt als vanzelf in financiële- en liefdesproblemen.

Cashflow is een voorstelling waarin de spanning duidelijk wordt tussen willen meedoen, vriendschap en liefde en de grenzen van geld. Vroeger spaarde men om iets te kunnen kopen, tegenwoordig kopen veel mensen en betalen dan af. Vooral jongeren zijn daardoor een kwetsbare doelgroep. Zij kunnen in zulke hoge schulden terecht komen, dat zij geen uitweg meer zien. Schulden kunnen en leven behoorlijk ontwrichten.

Geef je op voor de theatervoorstelling
Met groot succes heeft THOT al voorstellingen gegeven op het Candeacollege. Op 3 november a.s. geeft theatergroep THOT nog twee voorstellingen. De eerste voorstelling wordt gegeven op het JIP om 16.00 uur. De tweede voorstelling is avonds om 19.00 uur op jongerencentrum Alpha. De voorstellingen zijn gratis. Na de voorstellingen wordt verder met de jongeren gepraat over omgaan met geld. Bij de voorstelling op het JIP is een medewerker van schuldhulpverlening aanwezig. Wethouder Johannes Goossen komt bij Alpha kijken. Wil je ook naar "Cashflow" ? Meld je aan bij het JIP Jongereninformatiepunt, tel: 282266, e-mail: jip@duiven.nl, of bij Jongerencentrum Alpha, tel: 265721, e-mail alpha@mikado-welzijn.nl.

Jongeren kunnen voor meer informatie over hoe je met je geld om kunt gaan terecht op: www.nibudjong.nl of www.jongin.duiven.nl . Ook de bibliotheek heeft extra materiaal over het thema geld.