Ingezonden persbericht


Persbericht:

Pascal Schumacher

Dinsdag 3 november

DSM / Vesteda Concert

Dinsdag 3 november speelt Pascal Schumacher in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

Pascal Schumacher (Luxemburg) is als componist, vibrafoon speler en bandleider van zijn eigen kwartet een bewezen vertegenwoordiger van de nieuwe generatie jazz muzikanten. In april van dit jaar brachten zij hun vierde album uit: Here the Gong (ENJA Records).

De titel van de nieuwe plaat verwijst naar een uitspraak van Steve Reich in 2002, en slaat op de rol van de vibrafoon als orkestleider in Reich's 'Music for 18 Musicians' - een rol die Pascal Schumacher zelf nog hheeft gespeeld met het ensemble United Instruments of Lucilin.

Van het hypnotiserende 'White Surface, Glace, Casse' tot het speelse 'Kicking The Leaves'. Nu eens uitbundig ('Oy'), dan weer ingetogen ('If There Are No Other Words')... Here we Gong voert je mee op een feeërieke reis langs verrassende, melodieuze composities en verbluffende improvisaties. Een staaltje magie, op plaat én op het podium.

Samen met drummer Jens Düppe, die gepassioneerd is door het zoeken naar en imiteren van elektronische klanken op een akoestisch instrument, bassist Christophe Devisscher, een onomstreden meester in de ritmesectie van het Quartet, en Franz Von Chossy, die de nieuwe pianist die Jef Neve vervangt en in zijn muziek een ongeëvenaarde sensibiliteit en empathie kent, vormt Pascal Schumacher een perfect uitgebalanceerd muzikaal ensemble.

Pascal Schumacher (Luxemburg) - vibrafoon | Franz Von Chossy (Nederland) - piano | ChrChristophe Devisscher (België) - contrabas | Jens Düppe (DDuitsland) - drums

www.pascalschumacher.com

Locatie: Theater aan het Vrijthof Bovenzaal te Maastricht Tijdstip: dinsdag 3 november, 21.00 uur
Tickets ¤ 10,- (5,- vvoor studenten, CJP, DSM, FSI)

Aantal plaatsen is beperkt, nu bestellen of minstens reserveren.

Tickets zijn - inddien nog beschikbaar - ook aan ingang verkrijgbaar. Uitbalie 043 - 350 55555 /
www.theateraanhetvrijthof.nl.