Evangelische Omroep


-Persbericht-

Het Elfde Uur
dinsdag 3 november
21:15 uur, Nederland 2
presentatie: Andries Knevel

Gasten: Minister André Rouvoet, Annemieke Niggebrugge en viroloog Ab Osterhaus

Minister André Rouvoet (CU) van Jeugd en Gezin
Waarom wil het niet lukken met de Jeugdzorg? Wachtlijsten, slechte samenwerking en een overvloed aan bureaucratie blijven de Jeugdzorg teisteren, zo bleek deze week uit de langverwachte evaluatie van de Wet op de Jeugdzorg. Kan de minister er wat aan doen? Welke pijlen heeft hij nog op zijn boog?

Annemieke Niggebrugge
Wat bezielt een artsenechtpaar om zich in te zetten voor daklozen en mensen aan de onderkant van de samenleving? Annemieke Niggebrugge en haar man chirurg Arthur Niggebrugge begonnen vijf jaar geleden met de Schuilplaats, een opvang voor daklozen en drugsverslaafden. Behalve een maaltijd kunnen mensen er terecht om naar de tandarts, een huisarts of de kapper te gaan. Lukt het ze ook om mensen terug te laten keren in de maatschappij?

Viroloog Ab Osterhaus
In de afgelopen week waren ze er opeens: de griepdoden. Andries praat er met viroloog Ab Osterhaus over. Hoe komt het dat de Mexicaanse griep vooral kinderen en jongeren treft? Hadden zij beter als eerste gevaccineerd kunnen worden? Is het wel verstandig dat minister Klink de helft van de vaccins alweer wil doorverkopen?


-------------------------



Evangelische Omroep