Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Amsterdam, 3 november 2009

DRIE SCHOLEN VOLGEN DE PROJECTWEEK `WAT IS WAARDE'

DELTA LLOYD GROEP DONEERT AAN STICHTING
UBUNTU TER GELEGENHEID VAN DE BEURSGANG

Delta Lloyd Groep doet via de Delta Lloyd Groep Foundation ter gelegenheid van de beursgang Van Delta Lloyd vandaag een donatie aan Stichting Ubuntu. Niek Hoek, voorzitter van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd Groep, overhandigt Renske Hofman van Stichting Ubuntu vandaag tijdens de `gongceremonie' bij Euronext Amsterdam een cheque ter waarde van 60.000. Door deze donatie kunnen drie Amsterdamse basisscholen de projectweek `Wat is Waarde' volgen.

In de creatieve en leerzame projectweek `Wat is Waarde' volgen alle klassen van de drie basisscholen een lesprogramma waarin kinderen kennis maken met de wereld van hun leeftijdsgenootjes in Namibië. Aan de hand van het boekje `Wat is Waarde?!' krijgen de kinderen allerlei opdrachten en leren zij over de verschillen en overeenkomsten tussen hier en daar. Kinderen leren in de projectweek alles over sparen, uitgeven, risico's inschatten en keuzes maken. Aan het einde van de week gaan de kinderen geld inzamelen voor dit goede doel. Onder het motto: `Ik een kans, jij een kans', bedenken ze manieren om geld te verdienen voor hun leeftijdsgenootjes in Namibië.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd Groep en voorzitter van Delta Lloyd Groep Foundation: "Bij een beursgang lijkt het soms alleen maar om de waarde van het aandeel te draaien. Natuurlijk is dat belangrijk, maar echte waarde is zoveel meer. Dit project geeft dat inzicht in het begrip van waarde. Het past daarmee ook uitstekend binnen de gedachte van onze Delta Lloyd Groep Foundation om mensen financieel zelfbewuster en zelfredzamer te maken."

Renske Hofman, Stiching Ubuntu: "Ubuntu is Delta Lloyd Groep Foundation ontzettend dankbaar voor deze donatie! Ons motto is kansen creëren kansen, en dat is wat er nu gebeurt. Door de projectweken zijn we in staat een hele grote groep kinderen en hun gemeenschap te bereiken, zowel in Nederland als in een ontwikkelingsland, in dit geval Namibië. Het bijzondere van deze week is de grote variëteit aan opdrachten en de verschillende leerstijlen die worden aangesproken. De week zit boordevol rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis zonder dat er een lesboek aan te pas komt. Een uitspraak van een jongetje tijdens het pilotproject op een school in Enkhuizen: "als school elke dag zo was, hoefde ik nooit meer vakantie."

Stichting Ubuntu heeft de projectweek `Wat is Waarde' vorig jaar ontwikkeld op verzoek van Delta Lloyd Groep Foundation. Uit onderzoek in opdracht van de Foundation was gebleken dat jongeren weinig besef hebben van de waarde van geld. Met dit project leren kinderen over de waarde van dingen. Van spullen, maar ook van immateriële zaken. De kinderen vragen zich af: `wat is meer waard? Een spelletje doen met je vader of een Nintendo DS?' `Een pak melk of een pen?' `Wat is meer waard: veel vrienden hebben of rijk zijn?'

Amstelplein 6
BLAD Postbus 1000 www.deltalloydgroep.com
1/2 1096 BC Amsterdam cc@deltalloyd.nl





PERSBERICHT
DELTA LLOYD GROEP DONEERT AAN STICHTING UBUNTU

Delta Lloyd Groep Foundation
Delta Lloyd Groep Foundation is op 1 januari 2008 opgericht en heeft als doel maatschappelijke oplossingen te stimuleren op het gebied van financiële zelfredzaamheid in Nederland . De projecten en initiatieven die de Foundation steunt of ontwikkelt, zijn gericht op het voorkómen of oplossen van financiële moeilijkheden bij kwetsbare groepen. Delta Lloyd Groep Foundation doet dit met educatie, informatie, advies en hulp in de vorm van middelen, materiaal en mensen.

Stichting Ubuntu
Ubuntu Theatre Organisation is opgericht in juni 2006. Ubuntu zet theater in als middel om de kansen te vergroten van kwetsbare en kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Stichting Ubuntu ondersteunt kinderen in hun rehabilitatieproces door het vergroten van persoonlijke en sociale vaardigheden en bewustwording van eigen potentieel en mogelijkheden. Tegelijkertijd organiseert Stiching Ubuntu in Nederland projectweken op basisscholen om kinderen op een inspirerende manier bewust te maken van de leefwereld van hun leeftijdsgenootjes in een ontwikkelingsland. Op deze manier creëren we betrokkenheid en ontstaat er een verbinding tussen hier en daar. Ubuntu betekent: Mens zijn doe je samen!







---- --