Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws - Persbericht

KNMI waarschuwt ook per SMS

2 november 2009 - De waarschuwingen en het Weeralarm, die het KNMI bij dreigend weer uitbrengt, zijn ook op de mobiele telefoon via sms te ontvangen. Verschillende weerbedrijven zorgen voor de verspreiding van het weeralarm per sms.
Dankzij de SMS weerservice kunnen bijvoorbeeld watersporters, fietsers, kampeerders en wandelaars, die onderweg verstoken zijn van andere media, via hun mobiele telefoon persoonlijk gewaarschuwd worden voor gevaarlijk weer, zoals zware windstoten of zwaar onweer en gladheid in de winter.

Het KNMI verspreidt zijn waarschuwingen en het Weeralarm ook via interet en NOS Teletekst. De waarschuwingen zijn te vinden op teletekstpagina 710, het weeralarm op teletekstpagina 713. De sms-service is een aanvullend verspreidingskanaal speciaal voor gebruikers onderweg die kwetsbaar zijn voor bepaalde weersomstandigheden, zoals watersporters op de ruime binnenwateren in heel Nederland, de Friese meren en de plassen in Noord- en Zuid-Holland.

Belangstellenden die de KNMI-berichten per sms willen ontvangen kunnen zich opgeven bij een van deelnemende weerbedrijven, die in de rechterkolom onder Externe links staan vermeld.