Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 03-11-2009

Bromfietsers botsen

VIANEN Twee bromfietsers botsten op maandagavond 2 november op elkaar.

Rond 19.20 uur reed een 18-jarige bromfietsster uit Vianen over de Langeweg, komende uit de richting van de Franciscushof. Ter hoogte van het Augustinushof gaf zij richting aan, sorteerde links voor en wilde linksafslaan. Op dat moment werd zij links ingehaald door een leeftijds- en plaatsgenoot, eveneens op een bromfiets. Het tweetal botste tegen elkaar, waarbij het tweede meisje tegen een verkeersheuvel opreed en ten val kwam. Zij raakte kort buiten bewustzijn en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Daadkrachtige aangever

NIEUWEGEIN Een man ging in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 november achter een autokraker aan.

Rond 03.00 uur werd een bewoner van een woning aan de Antoon Coolenhove wakker van het alarm van zijn auto dat afging. Hij vloog uit bed en zag dat een man bij zijn auto stond. De verdachte ging ervandoor. De bewoner sprong in zijn kleding, rende naar buiten en zag de verdachte in een auto stappen en wegrijden. De bewoner stapte in zijn eigen auto en ging achter de verdachte aan. Hij wist hem bij Westraven klem te rijden, maar de verdachte ontkende iets met de autokraak te maken te hebben en ging er weer in zijn auto vandoor.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de auto en de verdachjte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen. In de auto van de bewoner was ingebroken, maar de verdachte had nog geen kans gezien iets te stelen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Veel te veel op

HAGESTEIN/ZEIST Een automobilist bleek op maandagavond 2 november een behoorlijke slok te veel op te hebben. Hij werd dankzij een medeweggebruiker aangehouden.

Rond 23.40 uur belde een automobilist naar de politie dat hij op de Rijksweg A27 ter hoogte van Hagestein achter een kennelijk dronken automobilist zat en dat zij in de richting van Utrecht reden. Agenten gingen ter plaatse en gaven de verdachte, een 56-jarige man uit Bunnik, op de Rijksweg A28 ter hoogte van Zeist een stopteken. Hij bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de adamanlyse in het politiebureau blies hij 805 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Bunniker is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bromfietsster gewond

VIANEN Een bromfietsster ging op maandagmorgen 2 november onderuit en raakte gewond.

Rond 07.45 uur reed een 52-jarige vrouw uit Vianen met bromfiets over de Bentz Berg. Mogelijk door natte bladeren op de weg ging zij onderuit. Zij klaagde over veel pijn in haar onderrug en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.