Ministerie van Justitie

Minister Hirsch Ballin reikt Gonsalvesprijs uit

Nieuwsbericht | 02-11-2009

Minister Hirsch Ballin heeft op 2 november in het gebouw van de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag de mr Gonsalvesprijs uitgereikt aan de Amsterdamse politiecommissaris Leen Schaap.

Frontlinie van de samenleving

Minister Hirsch Ballin reikt Gonsalvesprijs uit aan politicommissaris Leen Schaap

Schaap kreeg de sculptuur als eerbetoon aan alle politiemensen die als lid van de mobiele eenheid te maken krijgen met agressie en geweld. "Hiermee prijzen we al die mensen die dag en nacht in de frontlinie van de samenleving staan", zei de minister tijdens de overhandiging van de prijs. Schaap werkt sinds 1985 bij het hoofdstedelijke korps en maakt sinds 1985 deel uit van de mobiele eenheid. Hij is veelvuldig betrokken geweest bij grootschalige optredens.

De Gonsalvesprijs

Minister reikt Gonsalvesprijs uit

De Gonsalvesprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is bestemd voor een persoon of organisatie die betrokken is bij een project dat een vernieuwende bijdrage levert aan de rechtshandhaving. De prijs stond dit keer in het teken van geweld tegen gezagsdragers en `korte lontjescriminaliteit'. De Gonsalvesprijs is vernoemd naar Rolph Gonsalves (1932-2002), voormalig vice-voorzitter van het College van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie.