Cofely draagt bij aan eerste duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw

03 november 09 |

BREEAM-NL Nieuwbouw is het eerste - voor de Nederlandse markt geldende- duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw dat internationaal meetelt. De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft dit beoordelingssysteem onlangs gelanceerd. De DGBC is een non-profit organisatie die een blijvende en steeds verdergaande verduurzaming van de Nederlandse gebouwde omgeving nastreeft. Cofely participeert in DGBC en heeft als technisch dienstverlener een grote inhoudelijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van BREEAM-NL.

BREEAM-NL maakt duurzame gebouwen zichtbaar in de markt. "Gebouwen met het keurmerk staan vanaf nu garant voor een hogere return on investment dan niet-duurzame gebouwen", aldus DGBC-bestuursvoorzitter Jaap Gillis. "Het BREEAM-NL Nieuwbouwkeurmerk wordt een kenmerk van nieuwe gebouwen die de Nederlandse nationale regelgeving op het gebied van Duurzaamheid overstijgt. Publieke en private partijen die meer doen dan wettelijk is voorgeschreven, kunnen zich met BREEAM-NL Nieuwbouw onderscheiden van partijen die slechts de algemeen aanvaarde regelgeving als basis gebruiken."

De DGBC verwacht voor het einde van 2009 de eerste officiële certificaten uit te reiken. De DGBC werkt ook aan een duurzaamheidskeurmerk voor bestaande bouw.

Een BREEAM-NL Expert kan uw organisatie adviseren over het laten certificeren van gebouwen volgens BREEAM-NL normen en u helpen bij de voorbereiding van een assessment. Cofely heeft zo'n expert in huis.

Voor nadere informatie kunt u de website www.breeam.nl raadplegen of contact met ons opnemen.