Ingezonden persbericht


Persbericht

Elephant Talk Communications, Inc. neemt ValidSoft Limited over Bedrijf sluit nieuwe intentieovereenkomst

Schiphol, 3 november 2009 - Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK), een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken, sluit een intentieovereenkomst voor de overname van ValidSoft Limited. Elephant Talk neemt alle aandelen van deze leverancier van beveiligingssoftware voor financiële transacties over en gaat ValidSoft-producten aanbieden via het Elephant Talk-netwerkplatform. ValidSoft biedt financiële dienstverleners die gebruikmaken van Elephant Talk-netwerkdiensten, onder andere oplossingen voor identificatiecontrole, fraudepreventie en het reduceren van 'false positives' voor klanten met een creditcard en pinpas. Daarnaast biedt ValidSoft beveiligingsproducten voor Point of Sale-betalingen, Card Not Present-internettransacties, internetbankieren en Remote Access. Deze laatste oplossing maakt gebruik van gepatenteerde software op mobiele apparaten. Volgens de intentieovereenkomst zal Elephant Talk alle huidige en toekomstige ValidSoft-producten aanbieden. De overeenkomst is een eerste stap richting een definitief overnamecontract.

Als de definitieve overeenkomst getekend is, kan ValidSoft al zijn softwareoplossingen aanbieden via het sterke internationale Elephant Talk-telecommunicatieplatform en deze producten waar nodig aanpassen. Op deze manier beschermt ValidSoft platformgebruikers tegen financiële fraude. Ook voorziet de beveiligingsspecialist voor financiële transacties zijn klanten van een extra, uniek productaanbod. Dit is gebaseerd op het Elephant Talk Mobile Virtual Network Enabler-platform- (MVNE) en samengestelde-telecomtechnologie, inclusief LTE- (Long Term Evolution), WiFi-, WiMax- en DECT-technologie (Digital Enhanced Cordless Telecommunications).

ValidSoft-software detecteert real-time elektronische fraude, minimaliseert het aantal 'false positives' en voorkomt automatisch frauduleuze transacties. Zo beschermt ValidSoft de privacy van eindgebruikers. Bij een 'false positive' wordt een legitieme financiële transactie geblokkeerd. Dit is volgens ValidSoft een van belangrijkste oorzaken van ontevreden klanten en van hoge transactiekosten bij financiële instellingen. ValidSoft-software detecteert frauduleuze transacties en vermindert het aantal 'false positives' met ongeveer 95 procent. Met de oplossingen profiteren financiële instellingen van aanzienlijke kostenbesparingen, een hogere klanttevredenheid, betere bescherming van klantgegevens, een hoger aantal succesvolle transacties en veel minder fraude.

"De combinatie van baanbrekende software, diepgewortelde relaties met Fortune 500-bedrijven en het deskundige managementteam van ValidSoft met de uitstekende Elephant Talk-telecommunicatie-infrastructuur staat garant voor een van de krachtigste antifraudeoplossingen. Doordat we ValidSoft-oplossingen toevoegen aan het Elephant Talk-serviceaanbod, vergroten we ons onderscheidend vermogen. We zullen grote banken, financiële instellingen en overheidsorganisaties duidelijk laten weten dat we een nieuwe, revolutionaire oplossing bieden voor de aanpak van wereldwijde bankkaartfraude", zegt Steven van der Velden, CEO van Elephant Talk Communications. "We zijn van mening dat Elephant Talk alle tools in huis heeft om uit te groeien tot wereldwijd marktleider in fraudepreventie. Hiervoor gebruiken we ons wereldwijde telecomnetwerk. Daarbij blijven we ons richten op onze uiteindelijke doelstelling om het marktaandeel van ons huidige productportfolio te vergroten. Ons managementteam is van mening dat dit de beste manier is om op korte termijn meer inkomsten te genereren en de aandelenwaarde te verhogen."

Verschillende bekende banken hebben de ValidSoft-software reeds getest. Zij concludeerden dat het aantal fraudegevallen met betaalkaarten en 'false positives' aanzienlijk was afgenomen tijdens de test. ValidSoft is met financiële instellingen over de gehele wereld in onderhandeling over de implementatie van zijn oplossingen. Javelin Research schat dat bedrijven in de Verenigde Staten in 2008 ruim vijftig miljard dollar schade opliepen door fraude met betaalkaarten. Gartner Research voorspelt dat de kosten van kaartfraude de komende drie jaar zullen verdrievoudigen. ValidSoft-producten kunnen bijdragen aan het oplossen van dit probleem. Deze producten voorkomen financieel verlies door fraude. De oplossingen roepen frauduleuze transacties waar de huidige preventieve technologieën geen antwoord op hebben, een halt toe.

"Door de samenwerking met Elephant Talk kunnen we onze innovatieve software efficiënter en sneller op de markt brengen. Hiervoor maken we gebruik van de Elephant Talk-netwerken voor mobiele communicatie", zegt Pat Carrol, CEO van ValidSoft Limited. "We zijn ervan overtuigd dat onze software het aantal gevallen van betaalkaartfraude en diefstal van identiteitsgegevens aanzienlijk vermindert. We hebben uitgebreide ervaring op het gebied van beveiliging van financiële transacties en we hebben, om onze producten te verbeteren, verschillende testen gedaan bij grote banken. We willen uitgroeien tot wereldwijd marktleider in fraudepreventie. De samenwerking met Elephant Talk helpt ons deze doelstelling te behalen."

De mogelijkheden van ValidSoft zijn gebaseerd op een real-time Out-of-Band Multi-factor Authentication and Transaction Verification-platform. Hierop zijn oplossingen te vinden, die fraude voor diverse transactiesoorten en -kanalen helpen te voorkomen. Hiertoe behoren onder andere oplossingen voor Card Present (CP) & Card Not Present-fraude (CNP), 'false positive'-detectie, identificatie bij internetbankieren en telefonisch bankieren, Mobile Financial Services, Extranet, VPN, Remote Access en het vergroten van de bedrijfscontinuïteit. Deze oplossingen zijn ook door mensen met een beperking te gebruiken. Ze zijn milieuvriendelijk en gebaseerd op telecommunicatietechnologie. Daarnaast bieden ze uitstekende beveiliging op hoog niveau. Deze beveiliging is ingesteld volgens het risicobeleid van de bank.

"We gaan de ValidSoft-technologie integreren in het Elephant Talk-platform. Met deze oplossingen voorzien we onze snelgroeiende klantengroep van beveiligingsoplossingen om de wereldwijde fraude-uitbraak het hoofd te bieden", zegt Martin Zuurbier, CTO/COO van Elephant Talk. "De oplossingen voorkomen betaalkaartfraude en verminderen overheadkosten als gevolg van 'false positives'. Dit maakt de oplossing ideaal voor financiële instellingen en overheidsinstanties. Naar verwachting zal ValidSoft onze klanten binnenkort nieuwe oplossingen aanbieden voor veilig mobiel bankieren en Business Process Automation, en andere innovatieve oplossingen. Deze nieuwe producten trekken nieuwe gebruikers aan en zorgen voor meer wereldwijde activiteiten. Hierdoor zal ons marktaandeel groeien."

****

Over ValidSoft Limited
ValidSoft is een Ierse softwareontwikkelaar. Het bedrijf produceert softwarematige beveiligingsoplossingen. Deze helpen wereldwijde organisaties om geavanceerde betaalkaartfraude tegen te gaan en zijn ontwikkeld aan de hand van informatie uit onafhankelijke onderzoeken. ValidSoft-oplossingen behoren tot de meest geavanceerde in de markt en worden ingezet om de authenticiteit van zowel consumenten als zakelijke instellingen te controleren (Mutual Authentication). Ook gebruiken organisaties de oplossingen om de integriteit van online transacties van het grote publiek te controleren (Transaction Verification). Dit gebeurt op een bijzonder kosteneffectieve, veilige en gebruiksvriendelijke manier. Het ValidSoft Security Model is een uitstekend beveiligingsmodel. Zo oordeelden ook onafhankelijke deskundigen, zoals de professoren Fred Piper en Andreas Fuchsberger van de Royal Hollaway, University of London, een van de meest vooraanstaande beveiligingsinstanties ter wereld. Voor meer informatie: www.validsoft.com.

Over Elephant Talk

Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK) is een internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. Elephant Talk is gevestigd in de Verenigde Staten, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. Elephant Talk beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN) en CRM- en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van Elephant Talk omvatten verder Carrier (Pre-)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, WiFi, streaming, media & content en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing. Voor meer informatie: www.elephanttalk.com.

****

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht