Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 3 november 2009

Gemeente Amersfoort voert telefoonnummer 14 033 in voor alle publieksvragen

Vanaf november kunnen inwoners voor vragen aan de gemeente bellen naar telefoonnummer 14 033. Dit is één centraal nummer voor alle publieksvragen aan de gemeente. De gemeente Amersfoort werkt aan de verbetering van de dienstverlening. De invoering van één kort telefoonnummer voor alle publieksvragen past daarbij.

Het nummer 14 033 vervangt de zes telefoonnummers, die tot nu toe op de website en in de telefoongids werden gepubliceerd. Bellers hoeven alleen nog maar 14 033 te onthouden, daar kunnen ze terecht met al hun vragen.

Vragen beantwoorden
De gemeente heeft een Klant Contact Centrum, waar alle telefoontjes binnenkomen. Als mensen bellen met 14 033, komt het telefoontje binnen bij het Klant Contact Centrum (KCC). Het KCC is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17 uur. De telefoon wordt binnen deze uren altijd opgenomen en vragen worden zoveel mogelijk direct beantwoord. Alleen specifieke vragen worden doorgezet naar de vakafdeling. Is de juiste persoon niet op de vakafdeling aanwezig, dan maakt de KCC medewerker een notitie, zodat de klant wordt teruggebeld.

Amersfoort heeft Antwoord© bel 14 033
Via de publiekscampagne Amersfoort heeft Antwoord© bel 14 033 maakt de gemeente het nieuwe nummer bekend. In de gemeentegids, op drukwerk, in de publiekshal en op de website wordt naar het nieuwe nummer verwezen. De gemeente adverteert daarnaast in lokale kranten en via borden langs de weg. Het nieuwe nummer van de gemeente bestaat uit vijf cijfers. Geen kengetal of abonneenummer meer, maar simpelweg 14 033. De gesprekskosten liggen om en nabij het lokale telefoontarief.

14+ nummers
Het nummer 14 033 is niet zomaar gekozen. Het 14 + nummer (14 + netnummer gemeente) maakt onderdeel uit van het landelijke project Antwoord©. De 14 + nummers vormen in de toekomst de ingang voor alle vragen aan de overheid. Al zo'n 3 miljoen Nederlanders kunnen hun gemeente via zo'n nummer bereiken. Eind 2011 is het 14+ nummer bij alle gemeenten in Nederland ingevoerd.

Noot voor de redactie,