Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 3 november 2009

PvdA pleit voor banenplan voor jongeren bij Sparta

'Jongeren laten scoren op de arbeidsmarkt', dat is het uitgangspunt van het plan 'Niemand Buitenspel', van voetbalclub Sparta. Een initiatief dat door de PvdA Rotterdam van harte wordt ondersteund. "Juist in een tijd waarin steeds meer jongeren buitenspel dreigen te staan, moet dit initiatief alle steun krijgen die het nodig heeft, zodat het snel van start kan!", vindt PvdA-raadslid Matthijs van Muijen.

Het project 'Niemand Buitenspel' is een landelijk project waarbij diverse organisaties zoals gemeenten en de Stichting Meer Voetbal van de KNVB zijn betrokken. Het project wordt momenteel met succes uitgevoerd in samenwerking met SC Heerenveen, NAC Breda en ADO Den Haag. Ook in Groningen en Eindhoven wordt het binnenkort gestart. De doelstelling is om 60 jongeren de komende drie jaar intensief te trainen en te begeleiden om voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Sponsors en business clubleden van Sparta bemiddelen en helpen de jongeren bij het vinden van een baan of leer/werkplek.

"Op andere plekken in ons land is dit intiatief uitermate succesvol gebleken. Reden des te meer om dit in Rotterdam breed te steunen. In economisch onzekere tijden hebben juist jongeren extra steun nodig bij het vinden van een baan of leer/werkplek", aldus Van Muijen.

De PvdA Rotterdam wil dit project indienen bij de begroting als welkome bijdrage vanuit de sportwereld om haar steentje bij te dragen aan de negatieve gevolgen van de crisis. Van Muijen:"De gemeente zou samen met Sparta en de deelgemeenten dit mogelijk moeten maken voor de komende jaren. Niemand meer buitenspel!"

()