Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Diverse onderzoeken in kader van CO2 opslag vandaag bekend

Meerdere locaties geschikt voor CO -opslag
2 BARENDRECHT (donderdag 29 oktober 2009) ­ Vandaag zijn de resultaten van de nadere studies in het kader van CO2-opslag bekendgemaakt door ministers Cramer en Van der Hoeven en gedeputeerde Van Heijningen. Het gaat hier om een locatieonderzoek, een integrale veiligheidsstudie en een gezondheidsonderzoek. De gemeente Barendrecht gaat de onderzoeken goed bestuderen, maar is verheugd dat er meerdere locaties in aanmerking komen voor een demonstratieproject.

Nader bestuderen
Verantwoordelijk wethouder Simon Zuurbier zegt in een eerste reactie: "We moeten deze rapporten uiteraard nog goed bekijken, maar het allereerste dat opvalt is dat er meerdere locaties geschikt zijn voor een demonstratieproject CO2-opslag. En dat er bij die alternatieven ook een locatie bij is, die niet onder dichtbevolkt gebied ligt, zoals in Barendrecht wel het geval is. Dat is natuurlijk goed nieuws." Het College van B&W van Barendrecht zal de onderzoeken nu eerst goed bestuderen. Na het weekeinde geeft de wethouder een inhoudelijke reactie op de onderzoeken.

Besluit over locatie
Naar verwachting zullen de ministers Cramer (VROM) en Van der Hoeven (EZ) binnen twee weken een besluit nemen over de locatie Barendrecht. Tevens neemt de provincie Zuid-Holland een besluit over de vergunning.

PERSUITNODIGING/