Als winnaar uit de recessie: scoren met vrouwen


Hoe organisaties beter kunnen presteren door vrouwelijk talent meer te benutten

HILVERSUM, 20091027 -- Op 3 november 2009 verschijnt het nieuwe boek van Esther Mollema: 50% meer talent: zo scoor je met vrouwen. Het boek is specifiek gericht op managers, en laat zien hoe zij direct concrete actie kunnen ondernemen om hun organisatie beter te laten presteren.

[Boekomslag Esther Mollema 50% meer talent]

Over 'diversiteit' en 'meer vrouwen naar de top' worden bijna per strekkende meter boeken, rapporten, notities en beleidsplannen geschreven - maar hoeveel wordt er nu echt in de praktijk gebracht? Wat kunnen managers met al die mooie, maar vaak vage, woorden?

Esther Mollema, trainer en spreker op het gebied van diversiteit, vindt het hoog tijd voor concrete actie. In het belang van vrouwen, maar vooral ook in het belang van organisaties. Want organisaties die vrouwelijk talent beter benutten, presteren aantoonbaar beter. Nu en in de toekomst, kunnen organisaties het zich niet meer veroorloven om 50% van het talent te laten wegsijpelen.

Het boek '50% meer talent' is kort, krachtig en staat vol praktische tips. Het gaat onder meer in op:

* de winst die organisaties kunnen boeken wanneer zij vrouwelijk talent veel beter benutten;
* de echte redenen waarom vrouwen op weg naar de top nog te vaak uitvallen;
* de manier waarop je werkelijk diverse, succesvollere teams bouwt;
* en vooral: wat managers, direct, zelf kunnen doen om een succesvoller team te bouwen.

Over Esther Mollema:
Na een BBA op Nyenrode en een MBA in de Verenigde Staten, werkte Esther Mollema (1965) in Nederland, Japan, Duitsland en de Verenigde Staten. Ze leidde verschillende trainings- en conferentie organisaties. Sinds 1999 is zij oprichter en directeur van Direction, een trainings- en ontwikkelingsbureau voor programma's op het gebied van leiderschap en besluitvorming. Ook is ze directeur van het Center for Organizational Performance.

Esther Mollema geeft vanuit Direction al jaren trainingen, lezingen en masterclasses met als thema 'vrouwelijk leiderschap en diversiteit'. Zij begeleidt en adviseert organisaties, zoals de Nederlandse Gasunie, Capgemini, Royal Haskoning, ING, Randstad, Rijkswaterstaat, Solvay Pharmaceuticals en de Universiteit Utrecht.
Meer informatie over Esther Mollema en Direction vindt u op www.femaleleadership.nl en www.leiderschapontwikkelen.nl

50% meer talent: zo scoor je met vrouwen
Esther Mollema
128 pagina's, geïllustreerd/fullcolour
Prijs ¤ 15,- , ISBN 978 90 79263 035
Verschijnt op 3 november 2009 bij Uitgeverij Réunion