Monster Worldwide maakt resultaten derde kwartaal 2009 bekend

Inkomsten uit lopende activiteiten $0,27, in hoofdzaak als gevolg van verlaging inkomstenbelasting

Non-GAAP verwaterde inkomsten per aandeel van $0,01 en omzet van $215 miljoen, in overeenstemming met verwachtingen

Non-GAAP operationele uitgaven 19% verlaagd ten opzichte van het voorgaande jaar tot $211 miljoen, een verlaging van 2% sequentieel

Netto liquide middelen en obligaties ten bedrage van $234 miljoen

Bedrijf genereert cashflow van $12 miljoen uit operationele transacties

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20091103 --

Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 30 september 2009.

Resultaten derde kwartaal

Sal Iannuzzi, chairman, president en chief executive officer van Monster Worldwide, zegt, “Hoewel de globale wervingsmarkt zich nog altijd in een uitdagende fase bevindt, zijn we ondanks de terugloop van de markt op agressieve manier actief gebleven voor beleggingen en vernieuwingen. We verheugen ons zeer op de aanstaande lancering van onze allernieuwste zoek- en koppelproducten die een toonaangevende innovatie voor de industrie betekenen. De eerste reacties die we hebben ontvangen van klanten en werkzoekenden zijn overweldigend positief en bijzonder aanmoedigend. Samen met de verbeterde zoekhulpmiddelen die eerder dit jaar zijn geïntroduceerd, stellen deze nieuwe producten ons ertoe in staat onze leidende positie binnen de branche vast te houden, en grotere waarde te geven aan onze dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden.”

Mr. Iannuzzi vervolgt, "We hebben tijdens het derde kwartaal strikte financiële discipline uitgeoefend en onze financiële positie geconsolideerd. We zullen ook in de toekomst beslissingen blijven nemen op basis van langere termijn voordeel ten behoeve van onze klanten en aandeelhouders en we voelen ons zeer aangemoedigd door de geboekte vooruitgang."

De totale omzet bedroeg $215 miljoen, tegenover $332 miljoen in het vergelijkbare kwartaal van 2008, een daling van 35%. Monster Worldwide genereerde 42% van haar inkomsten van buiten de Verenigde Staten en de totale omzet had een negatief impact van $7,4 miljoen als gevolg van ongunstige wisselkoersen. De omzet daalde als gevolg van de lagere internationale vraag naar wervingsadvertentiediensten.

De non-GAAP omzet van Careers daalde met 39% tot $180 miljoen. De omzet van Careers North America bedroeg $95 miljoen, tegenover $155 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, een daling van 39%. De non-GAAP omzet van Careers International bedroeg $85 miljoen, een daling van 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Internet Advertising & Fees kende een omzet van $35 miljoen, in wezen gelijk aan de $35 miljoen die werd gerapporteerd voor het derde kwartaal van vorig jaar.

De geconsolideerde operationele uitgaven bedroegen $212 miljoen, en de inkomsten uit lopende operationele activiteiten bedroegen circa $33 miljoen, ofwel $0,27 per verwaterd aandeel, in vergelijking met inkomsten uit lopende operationele activiteiten van $43 miljoen, of $0,36 per verwaterd aandeel, in de corresponderende periode van 2008. In de resultaten van het derde kwartaal zijn tevens niet-liquide baten van $32 miljoen opgenomen, in verband met een omkering van fiscale aansprakelijkheid voor onzekere fiscale posities. De geconsolideerde inkomsten uit operationele activiteiten vielen circa $0,5 miljoen lager uit als gevolg van schommelingen in de wisselkoersen.

De non-GAAP inkomsten uit lopende operationele activiteiten voor het kwartaal eindigende op 30 september 2009 zijn exclusief de $32 miljoen baten van de aanpassing in de inkomstenbelasting en $0,9 miljoen netto baten voortkomend uit pro forma aanpassingen vóór belasting van:

  • $1,8 miljoen aan kosten, in hoofdzaak in verband met consolidatie van faciliteiten,
  • $5,9 miljoen aan ontslagvergoedingen in verband met de beëindiging van bepaalde product- en technologieposities op verschillende internationale locaties en consolidatie met de nieuwe installatie van het Bedrijf in Cambridge, Massachusetts,
  • Een verlaging van de inkomsten ten bedrage van $0,6 miljoen als gevolg van de aanpassing van de boekhouding in verband met de overname van ChinaHR, waartegenover staat
  • Totale baten van $7,3 miljoen in verband met de omkering van eerdere baten en lasten in verband met gerechtelijke schikkingen (met inbegrip van de schikking in het ERISA-proces (401k Plan)).

Deze pro forma items worden in hun geheel beschreven in de "Aantekeningen betreffende het gebruik van non-GAAP financiële waarden" en zijn in de begeleidende tabellen in overeenstemming gebracht met de GAAP-waarde.

Op non-GAAP-basis genereerde Monster Worldwide een omzet van $215 miljoen, tegenover $211 miljoen aan operationele uitgaven. In het derde kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet $332 miljoen en de operationele uitgaven $262 miljoen. Inkomsten uit lopende activiteiten bedroegen $1,7 miljoen, of $0,01 per verwaterd aandeel, tegenover $48 miljoen of $0,40 per verwaterd aandeel in de corresponderende periode van het voorgaande jaar.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2009 beschikte Monster over een totaal aan liquide middelen ten bedrage van $532 miljoen, en netto liquide middelen en obligaties ter waarde van $234 miljoen, tegenover $235 miljoen aan netto liquide middelen en obligaties aan het einde van het tweede kwartaal van 2009.

In de loop van het kwartaal heeft Monster Worldwide in totaal $47 miljoen aan schulden afgelost. Op dit moment staat nog $50 miljoen aan uitstaande schulden genoteerd op de balans. De liquide middelen uit operationele activiteiten bedroeg $12 miljoen, tegenover $14 miljoen in het tweede kwartaal van 2009.

Kapitaaluitgaven bedroegen $12 miljoen, een daling ten opzichte van de $21 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar. Op de geconsolideerde balans zijn obligaties met een biedprijs van circa $76 miljoen opgenomen als langetermijn activa, en deze zijn inbegrepen in het saldo van netto liquide middelen en obligaties per 30 september 2009.

Het saldo van uitgestelde inkomsten van Monster Worldwide op 30 september 2009 bedroeg $266 miljoen, tegenover een saldo van $412 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar, en $290 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2009.

Resultaten over negen maanden

Monster Worldwide rapporteerde totale inkomsten van $692 miljoen over de negen maanden eindigende op 30 september 2009, tegenover $1,05 miljard over de corresponderende periode van vorig jaar. Dit is een daling van 34%, of 30% indien de gevolgen van de schommelingen in de valutakoersen worden uitgesloten. De omzet van Monster Careers daalde tot $593 miljoen, vergeleken met $955 miljoen in dezelfde periode van 2008. Internet Advertising & Fees liet een omzet optekenen van $99 miljoen, een kleine stijging ten opzichte van de $98 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het Bedrijf rapporteerde inkomsten uit lopende activiteiten ter waarde van $21 miljoen, of $0,17 per verwaterd aandeel, tegenover de inkomsten uit lopende activiteiten van $85 miljoen of $0,70 per verwaterd aandeel in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Aanvullende financiële informatie

Het Bedrijf heeft bepaalde aanvullende financiële informatie gepubliceerd in een apart document dat rechtstreeks kan worden geraadpleegd op http://www.about-monster.com/q309supplement.pdf of via de website Investor Relations van het Bedrijf op http://ir.monster.com.

Webcast

De resultaten van het derde kwartaal 2009 zullen worden besproken tijdens een webcast op 29 oktober 2009, om 8.30u. EDT. Toegang tot de webcast verloopt online via het gedeelte Investor Relations van de website van het Bedrijf: http://ir.monster.com.

Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), moederbedrijf van Monster(R), al meer dan tien jaar lang de toonaangevende oplossing op de banenmarkt, streeft ernaar mensen te inspireren om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Met vestigingen in belangrijke markten binnen Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika spant Monster zich voor iedereen in, door werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden op alle niveaus, en door persoonlijke carrièreadviezen te verstrekken aan consumenten wereldwijd. Door middel van online mediasites en services biedt Monster een enorm, doelgericht publiek aan adverteerders. Monster Worldwide is lid van de S&P 500-index. Meer informatie over de toonaangevende producten en diensten van Monster vindt u op www.monster.com.

Toelichting bij het gebruik van niet-GAAP financiële cijfers

Het bedrijf verstrekt bepaalde financiële gegevens niet volgens de GAAP berekend als aanvulling op de bedrijfsresultaten. Deze cijfers zijn niet berekend volgens, of als alternatief voor, algemeen aanvaarde beginselen voor boekhoudkundige waardering (Generally Accepted Accounting Principles, GAAP) en kunnen afwijken van niet-GAAP-cijfers gerapporteerd door andere bedrijven. Het bedrijf is van mening dat de gepresenteerde niet-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan het management en de beleggers over bepaalde financiële en zakelijke trends gerelateerd aan de financiële toestand van het bedrijf en de resultaten van de activiteiten.

Bij de omzet, operationele uitgaven, operationele inkomsten, winstmarge, inkomsten uit lopende activiteiten en verwaterde inkomsten per aandeel die niet volgens GAAP zijn berekend, zijn bepaalde pro forma aanpassingen uitgesloten, waaronder: nettokosten verbonden aan de aandelenuitgiftepraktijken van het Bedrijf in het verleden, het daarmee in verband staande gerechtelijke proces en eventuele boetes of schikkingen; afkoopsommen in verband met het vertrek van voormalige directeuren in het derde kwartaal van 2007; kosten in verband met maatregelen die het Bedrijf heeft genomen in reactie op een schending van de beveiliging in augustus 2007; de strategische herstructureringsactiviteiten die in gang zijn gezet in het derde kwartaal van 2007; kosten in verband met de beëindiging van dienstverbanden en sluiting van faciliteiten, hoofdzakelijk in verband met wereldwijde reorganisatie van producten en technologie; marktwaardeaanpassing van uitgestelde inkomsten in verband de overname van ChinaHR; en nettobaten in niet-liquide middelen in verband met de omkering van fiscale aansprakelijkheid voor onzekere fiscale posities. Het Bedrijf gebruikt deze non-GAAP cijfers ter beoordeling van de lopende resultaten van de zakelijke kernactiviteiten van het Bedrijf, en in sommige gevallen voor het meten van de prestaties in het kader van de aanmoedigingscompensatieplannen van het Bedrijf. Deze non-GAAP-waarden zijn mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Het bedrijfsresultaat vóór afschrijving (OIBDA) is het resultaat uit gewone bedrijfsactiviteiten vóór afschrijving op materiële en immateriële vaste activa, waardevermindering van kapitaalgebaseerde compensatie en niet-cashkosten gemaakt voor de herstructurering van het bedrijf. Het bedrijf vindt de OIBDA een belangrijke maatstaf voor de operationele kracht. In dit cijfer zijn de effecten geëlimineerd van afschrijving op materiële en immateriële vaste activa, waardevermindering van kapitaalgebaseerde compensatie en niet-cashkosten van de herstructurering van periode tot periode. Volgens het bedrijf is dit een nuttig cijfer voor het management en de beleggers om het bedrijfsresultaat te beoordelen. De OIBDA is een niet-GAAP-cijfer en is mogelijk niet vergelijkbaar met cijfers met vergelijkbare termen die door andere bedrijven worden gerapporteerd.

Vrije cashflow is gedefinieerd als cashflow uit bedrijfsactiviteiten, minus investeringsuitgaven. Vrije cashflow wordt beschouwd als een maatstaf voor liquiditeit en biedt nuttige informatie over het vermogen van het bedrijf om cash te genereren na investeringen in vaste activa. De vrije cashflow in dit document is een niet-GAAP-cijfer en is mogelijk niet vergelijkbaar met cijfers die met vergelijkbare aanduidingen worden gerapporteerd door andere bedrijven. Vrije cashflow is geen weergave van de totale verandering in het cashsaldo van het bedrijf over de periode en is geen vervanging voor een dergelijke maatstaf.

Netto liquide middelen en obligaties is gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen plus op korte en lange termijn verhandelbare waardepapieren, verminderd met de totale schulden. Totale beschikbare liquiditeit is gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen, plus op korte en lange termijn verhandelbare obligaties, plus ongebruikte leningen in het kader van onze kredietfaciliteit. Het Bedrijf beschouwd netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquiditeit als een belangrijke indicaties van de liquiditeit en van het vermogen te kunnen voldoen aan lopende verplichtingen. Het Bedrijf gebruikt Netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen als waarden tijdens het evalueren van verschillende opties voor kapitaalinzet. Netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen zijn non-GAAP-waarden en mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Speciale opmerking: Behalve voor de historische informatie bevat de informatie in dit perscommuniqué op de toekomst gerichte verklaringen binnen de betekenis van artikel 27A van de Securities Act (effectenwet van de VS) van 1933 en artikel 21E van de Securities Exchange Act (beurswet van de VS) van 1934. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden, zoals verklaringen over de strategische richting, vooruitzichten en toekomstige resultaten van het bedrijf. Wegens bepaalde factoren, die soms buiten onze controle liggen, kunnen werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen. Voorbeelden zijn economische en andere omstandigheden op de markten waar wij actief zijn, risico's gerelateerd aan overnames en desinvesteringen, concurrentie, aanhoudende kosten gerelateerd aan de praktijken van het bedrijf in het verleden bij de toekenning van aandelenopties, kosten van de herstructurering en de inbreuk op de beveiliging en andere risico's vermeld in ons Form 10-K en andere documentatie ingediend bij de SEC, de toezichthouder in de VS, die via verwijzing in dit perscommuniqué worden opgenomen.

 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERD TOTAALOVERZICHT VAN ACTIVITEITEN
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
         
 

Drie maanden eindigend op 30 september

Negen maanden eindigend op 30 september

2009 2008 2009 2008
 
Inkomsten $ 214.533   $ 332.189   $ 691.993   $ 1.052.955  
 
Salarissen en aanverwant 112.833 136.506 348.702 412.833
Kantoor en algemeen 59.841 71.834 181.816 221.091
Marketing en promotie 45.757 57.684 164.401 238.514
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) - (6.850 ) 40.100
Herstructurering en andere buitengewone kosten   -     3.592     16.105     13.251  
Totale operationele uitgaven   211.581     269.616     704.174     925.789  
 
Operationele inkomsten (verlies) 2.952 62.573 (12.181 ) 127.166
 
Rente en overige, netto   (48 )   5.283     1.231     15.723  
 
Inkomsten (verlies) uit doorlopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen 2.904 67.856 (10.950 ) 142.889
 
(Baten uit) Voorziening voor inkomstenbelasting (30.891 ) 22.734 (35.463 ) 50.030
Verlies op deelnemingen, netto   (1.044 )   (2.086 )   (3.473 )   (7.500 )
 
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten 32.751 43.036 21.040 85.359
 
(Verlies) inkomsten uit afgestoten activiteiten, exclusief belasting   -     (258 )   -     10.840  
 
Netto inkomsten $ 32.751   $ 42.778   $ 21.040   $ 96.199  
 
Basisinkomsten per aandeel:
 
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ 0,27 $ 0,36 $ 0,18 $ 0,70
Inkomsten uit afgestoten activiteiten, exclusief   -     -     -     0,09  
Basisinkomsten per aandeel $ 0,27   $ 0,36   $ 0,18   $ 0,79  
 
Verwaterde inkomsten per aandeel:
 
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ 0,27 $ 0,36 $ 0,17 $ 0,70
Inkomsten uit afgestoten activiteiten, exclusief belasting   -     -     -     0,09  
Verwaterde inkomsten per aandeel $ 0,27   $ 0,35   $ 0,17   $ 0,79  
 
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
 
Basis   119.473     120.057     119.206     121.213  
 
Verwaterd   121.676     120.722     120.853     121.884  
 
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en afschrijving:
 
Operationele inkomsten (verlies) $ 2.952 $ 62.573 $ (12.181 ) $ 127.166
Waardevermindering en afschrijving van immateriële activa 17.419 14.710 50.684 40.503
Afschrijving van op aandelen gebaseerde compensatie 10.081 7.602 30.349 21.468
Niet-geldelijke kosten van herstructurering   -     924     4.723     3.933  
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en afschrijving $ 30.452   $ 85.809   $ 73.575   $ 193.070  
 
*Het totaal van inkomsten per aandeel kan in sommige periodes afwijken als gevolg van afronding.
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD, GECONSOLIDEERD CASHFLOWOVERZICHT
(in duizenden)
   
Negen maanden eindigend op 30 september
2009 2008
Cashflow uit operationele activiteiten:
Netto inkomsten $ 21.040   $ 96.199  
Correctie voor aansluiting van netto inkomsten op netto liquide middelen uit operationele activiteiten:
(Inkomsten) uit afgestoten activiteiten, exclusief belasting - (10.840 )
Waardevermindering en afschrijving 50.684 40.503
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) 40.100
Voorziening voor twijfelachtige rekeningen 8.566 11.174
Niet-geldelijke compensatie 30.349 22.630
Uitgestelde inkomstenbelasting 5.739 (7.142 )
Niet geldelijke herstructurering van afschrijvingen, versnelde amortisatie en verlies op beschikking over activa 4.744 3.009
Verlies op deelnemingen, netto 3.473 7.500
Mutaties in activa en passiva, exlusief bedrijfscombinaties:
Debiteuren 127.523 131.891
Vooruitbetaald en overige 856 21.620
Uitgestelde inkomsten (152.688 ) (112.567 )
Crediteuren, voorzieningen en overige (81.468 ) (4.924 )
Ontvangsten voor schikking van rechtszaken, netto - 5.700
Netto liquide middelen voor operationele activiteiten van afgestoten activiteiten   -     (4.091 )
Totale aanpassingen   (9.072 )   144.563  
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten   11.968     240.762  
 
Cashflows uit (gebruikt voor) investeringsactiviteiten:
Kapitaaluitgaven (38.664 ) (71.224 )
Liquide middelen gefinancierd aan bedrijf waarin wordt belegd (4.953 ) (5.000 )
Aankoop van verhandelbare obligaties (7.476 ) (182.147 )
Verkoop van vervallende en verhandelbare obligaties 3.317 502.305
Betalingen voor overnames en immateriële vaste activa, exclusief verkregen liquide middelen (300 ) (126.195 )
Dividenden ontvangen van niet-geconsolideerd bedrijf waarin is belegd   763     1.011  
Netto liquide middelen uit (gebruikt voor) investeringsactiviteiten   (47.313 )   118.750  
 
Cashflows uit (gebruikt voor) financieringsactiviteiten:
Opbrengsten van leningen uit kredietfaciliteiten 199.203 247.000
Betalingen op leningen uit kredietfaciliteiten (256.196 ) (156 )
Opbrengsten van leningen uit termijnlening 50.000 -
Terugkoop van gewone aandelen (4.304 ) (128.133 )
Opbrengsten uit uitoefening van aandelenopties door werknemers 55 1.156
Batig saldo belastingvoordelen uit kapitaalcompensatieregelingen   12     981  
Netto liquide middelen uit (gebruikt voor) financieringsactiviteiten   (11.230 )   120.848  
 
Wisselkoerseffecten op liquide middelen 11.792 (4.980 )
 
Netto (afname) toename in liquide en equivalente middelen (34.783 ) 475.380
Liquide en equivalente middelen, begin van periode   222.260     129.744  
Liquide en equivalente middelen, einde van periode $ 187.477   $ 605.124  
 
Vrije cashflow:
 
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten $ 11.968 $ 240.762
Minus: kapitaaluitgaven   (38.664 )   (71.224 )
Vrije cashflow $ (26.696 ) $ 169.538  
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERDE, VERKORTE, GECONSOLIDEERDE BALANS
(in duizenden)
   
Activa: 30 september 2009 31 december 2008
 
Liquide en snel vrij te maken middelen $ 187.477 $ 222.260
Verhandelbare obligaties, courant 20.482 1.425
Debiteuren, netto 243.033 376.720
Verhandelbare obligaties, niet-courant 75.953 90.347
Eigendommen en apparatuur, netto 150.963 161.282
Goodwill en immaterieel, netto 976.124 946.881
Overige activa   120.200   117.675
Totale activa $ 1.774.232 $ 1.916.590
 
Passiva en deelneming van aandeelhouders:
 
Crediteuren, opgelopen kosten en overige courante passiva $ 204.402 $ 254.425
Uitgestelde inkomsten 265.573 414.312
Courant aandeel van langetermijn schulden en leningen onder kredietfaciliteiten 5.017 54.971
Verschuldigde inkomstenbelasting, niet-courant 82.963 119.951
Langetermijn schulden 45.000 -
Overige langetermijn passiva   36.394   25.658
Totale passiva   639.349   869.317
 
Deelneming aandeelhouders 1.134.883 1.047.273
     
Totale passiva en deelneming aandeelhouders $ 1.774.232 $ 1.916.590
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERDE INFORMATIE OPERATIONELE SEGMENTEN
(in duizenden)
                   
Drie maanden eindigende op 30 september 2009 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten

$

95.204

$ 84.737 $ 34.592 $ 214.533
Operationele inkomsten (verlies) 6.057 (2.181 ) 5.091 $ (6.015 ) 2.952
Operatione inkomsten vóór reserves en afschrijvingen 16.902 8.154 8.247 (2.851 ) 30.452
 
Operationele marge 6,4 % -2,6 % 14,7 % 1,4 %
Operationele inkomsten vóór reserves en afschrijvingen-marge 17,8 % 9,6 % 23,8 % 14,2 %
 
 
Drie maanden eindigende op 30 september 2008 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

 & Fees

Bedrijfs-

 uitgaven

Totaal

 
Inkomsten $ 155.165 $ 142.441 $ 34.583 $ 332.189
Operationele inkomsten 43.120 30.230 4.726 $ (15.503 ) 62.573
Operationele inkomsten vóór reserves en afschrijvingen 52.516 39.060 7.425 (13.192 ) 85.809
 
Operationele marge 27,8 % 21,2 % 13,7 % 18,8 %
Operationele inkomsten vóor reserves en afschrijvingen-marge 33,8 % 27,4 % 21,5 % 25,8 %
 
 
Negen maanden eindigend op 30 september 2009 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 316.187 $ 277.000 $ 98.806 $ 691.993
Operationele (verliezen) inkomsten 17.804 (4.871 ) 13.574 $ (38.688 ) (12.181 )
Operationele inkomsten vóór reserves en afschrijvingen 51.240 27.289 22.550 (27.504 ) 73.575
 
Operationele marge 5,6 % -1,8 % 13,7 % -1,8 %
Operatione inkomsten vóór reserves en afschrijvingen-marge 16,2 % 9,9 % 22,8 % 10,6 %
 
 
Negen maanden eindigend op 30 september 2008 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 502.983 $ 452.386 $ 97.586 $ 1.052.955
Operationele inkomsten 141.230 71.789 7.951 $ (93.804 ) 127.166
Operationele inkomsten vóór reserves en afschrijvingen 167.754 96.083 15.725 (86.492 ) 193.070
 
Operationele marge 28,1 % 15,9 % 8,1 % 12,1 %
Operationele inkomsten vóór reserves en afschrijvingen-marge 33,4 % 21,2 % 16,1 % 18,3 %
 
  MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD NON-GAAP ACTIVITEITENOVERZICHT EN AANSLUITING
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
                       
Drie maanden eindigende op 30 september 2009 Drie maanden eindigende op 30 september 2008
Gerapporteerd Pro forma aanpassingen Non-GAAP Gerapporteerd Pro forma aanpassingen Non-GAAP
 
Inkomsten $ 214.533 $ 552 a $ 215.085 $ 332.189 $ - $ 332.189
 
Salarissen en aanverwant 112.833 (5.907 ) e 106.926 136.506 - 136.506
Kantoor en algemeen 59.841 (1.333 ) b, f 58.508 71.834 (3.875 ) b 67.959
Marketing en promotie 45.757 - 45.757 57.684 - 57.684
(Omkering van) voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) 6.850 c - - - -
Herstructurering en andere buitengewone kosten   -     -     -     3.592     (3.592 ) d   -  
Totale operationele uitgaven   211.581     (390 )   211.191     269.616     (7.467 )   262.149  
Operationele inkomsten 2.952 942 3.894 62.573 7.467 70.040
Operationele marge 1,4 % 1,8 % 18,8 % 21,1 %
 
Rente en overige, netto   (48 )   -     (48 )   5.283     -     5.283  
 
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen 2.904 942 3.846 67.856 7.467 75.323
 
(Baten uit) voorziening voor inkomstenbelasting (30.891 ) 31.994 g, h 1.103 22.734 2.502 g 25.236
Verlies op deelnemingen, netto   (1.044 )   -     (1.044 )   (2.086 )   -     (2.086 )
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ 32.751   $ (31.052 ) $ 1.699   $ 43.036   $ 4.965   $ 48.001  
 
Verwaterde inkomsten per aandeel uit lopende activiteiten * $ 0,27   $ (0,26 ) $ 0,01   $ 0,36   $ 0,04   $ 0,40  
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 121.676 121.676 121.676 120.722 120.722 120.722
 
 
Negen maanden eindigend op 30 september 2009

Negen maanden eindigend op 30 september 2008

Gerapporteerd Pro forma aanpassingen Non-GAAP Gerapporteerd Pro forma aanpassingen Non-GAAP
 
Inkomsten $ 691.993 $ 2.271 a $ 694.264 $ 1.052.955 - $ 1.052.955
 
Salarissen en aanverwant 348.702 (5.907 ) e 342.795 412.833 93 b 412.926
Kantoor en algemeen 181.816 (6.598 ) b, f 175.218 221.091 (11.658 ) b 209.433
Marketing en promotie 164.401 - 164.401 238.514 - 238.514
(Omkering van) voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) 6.850 c - 40.100 (40.100 ) c -
Herstructurering en andere buitengewone kosten   16.105     (16.105 ) d   -     13.251     (13.251 ) d   -  
Totale operationele uitgaven   704.174     (21.760 )   682.414     925.789     (64.916 )   860.873  
Operationele (verliezen) inkomsten (12.181 ) 24.031 11.850 127.166 64.916 192.082
Operationele marge -1,8 % 1,7 % 12,1 % 18,2 %
 
Rente en overige, netto   1.231     -     1.231     15.723     -     15.723  
 
Verlies (inkomsten) uit lopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen (10.950 ) 24.031 13.081 142.889 64.916 207.805
 
(Baten uit) voorziening voor inkomstenbelasting (35.463 ) 39.502 g, h 4.039 50.030 22.729 g 72.759
Verlies op deelnemingen, netto   (3.473 )   -     (3.473 )   (7.500 )   -     (7.500 )
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ 21.040   $ (15.471 ) $ 5.569   $ 85.359   $ 42.187   $ 127.546  
 
 
Verwaterde inkomsten per aandeel uit doorlopende activiteiten * $ 0,17   $ (0,13 ) $ 0,05   $ 0,70   $ 0,35   $ 1,05  
 
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 120.853 120.853 120.853 121.884 121.884 121.884
 
Opmerking betreffende pro forma aanpassingen:
  De financiële informatie die hier wordt gepresenteerd bevat bepaalde financiële waarden die niet volgens GAAP zijn berekend. Deze informatie is niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van de financiële informatie die is opgesteld en gepresenteerd volgens GAAP en is ook niet bestemd om afzonderlijk te worden beschouwd. We zijn van mening dat de bovenstaande non-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan het management en beleggers over bepaalde belangrijke operationele en bedrijfstendenties met betrekking tot de resultaten van onze activiteiten, los van bepaalde herstructureringskosten en andere bijzondere kosten.
 
De pro forma aanpassingen bestaan uit:
 
a Marktwaardeaanpassingen van uitgestelde inkomsten verplicht onder bestaande boekhoudingregels voor aankoop in verband met onze overname van ChinaHR.
 
b Kosten in verband met het lopende onderzoek naar de aandelenuitgiftepraktijken van het Bedrijf in het verleden, netto na aftrek van terugbetalingen, en kosten die zijn verbonden aan de schending van de beveiliging die zich voordeed in 2008.
 
c Voorziening voor kosten verbonden aan voorgestelde gerechtelijke schikkingen in verband met de rechtszaak betreffende aandelenoptie, netto na aftrek van verhaal.
 
d Kosten in verband met de herstructurering die betrekking hebben op strategische herstructureringsactiviteiten die door het bedrijf zijn aangekondigd op 30 juli 2007. Hierbij inbegrepen zijn kosten gepaard aan de inkrimping van het personeelsbestand, afschrijving van vaste activa, kosten verbonden aan de consolidatie van bepaalde kantoorfaciliteiten, kosten voor beëindiging van contracten, verhuiskosten en professionele honoraria.
 
e Kosten voor beëindiging van contracten in verband met de reorganisatie van de groepen Product en Technology op een wereldwijde basis.
 
f Kosten in verband met de consolidatie van bepaalde faciliteiten, in hoofdzaak resulterend uit de reorganisatie van de groepen Product en Technology.
 
g De aanpassing van de inkomstenbelasting is berekend aan de hand van het effectieve belastingtarief in de gerapporteerde periode, vermenigvuldigd met de pro forma aanpassing van het inkomen uit lopende activiteiten vóór inkomstenbelastingen en aandelenrente.
 
h De aanpassing van inkomstenbelasting behelzen onder andere de omkering van fiscale reserves voor onzekere fiscale posities.
 
*Het totaal van verwaterde inkomsten per aandeel kan in sommige perioden afwijken als gevolg van afronding.
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERDE INFORMATIE OPERATIONELE SEGMENTEN NON-GAAP
(in duizenden)
                   
 
Drie maanden eindigende op 30 september 2009 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

 & Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 95.204 $ 84.737 $ 34.592 $ 214.533
Pro forma aanpassingen   -     552     -     552  
Opbrengsten - non-GAAP $ 95.204   $ 85.289   $ 34.592   $ 215.085  
 
Operationele inkomsten (verlies) - GAAP $ 6.057 $ (2.181 ) $ 5.091 $ (6.015 ) $ 2.952
Pro forma aanpassingen   3.462     2.963     1.415     (6.898 )   942  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 9.519   $ 782   $ 6.506   $ (12.913 ) $ 3.894  
 
Operationele marge - GAAP 6,4 % -2,6 % 14,7 % 1,4 %
Operationele marge - non-GAAP 10,0 % 0,9 % 18,8 % 1,8 %
 
 
Drie maanden eindigende op 30 september 2008 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 155.165   $ 142.441   $ 34.583   $ 332.189  
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 43.120 $ 30.230 $ 4.726 $ (15.503 ) $ 62.573
Pro forma aanpassingen   651     2.237     251     4.328     7.467  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 43.771   $ 32.467   $ 4.977   $ (11.175 ) $ 70.040  
 
Operationele marge - GAAP 27,8 % 21,2 % 13,7 % 18,8 %
Operationele marge - non-GAAP 28,2 % 22,8 % 14,4 % 21,1 %
 
 
Negen maanden eindigend op 30 september 2009 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 316.187 $ 277.000 $ 98.806 $ 691.993
Pro forma aanpassingen   -     2.271     -     2.271  
Opbrengsten - non-GAAP $ 316.187   $ 279.271   $ 98.806   $ 694.264  
 
Operationele (verliezen) inkomsten - GAAP $ 17.804 $ (4.871 ) $ 13.574 $ (38.688 ) $ (12.181 )
Pro forma aanpassingen   7.220     15.049     2.031     (269 )   24.031  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 25.024   $ 10.178   $ 15.605   $ (38.957 ) $ 11.850  
 
Operationele marge - GAAP 5,6 % -1,8 % 13,7 % -1,8 %
Operationele marge - non-GAAP 7,9 % 3,6 % 15,8 % 1,7 %
 
 
Negen maanden eindigend op 30 september 2008 Careers -

North America

Careers - 

International

Internet 
Advertising

& Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 502.983   $ 452.386   $ 97.586   $ 1.052.955  
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 141.230 $ 71.789 $ 7.951 $ (93.804 ) $ 127.166
Pro forma aanpassingen   4.831     6.939     1.411     51.735     64.916  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 146.061   $ 78.728   $ 9.362   $ (42.069 ) $ 192.082  
 
Operationele marge - GAAP 28,1 % 15,9 % 8,1 % 12,1 %
Operationele marge - non-GAAP 29,0 % 17,4 % 9,6 % 18,2 %

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Monster Worldwide, Inc.
Beleggers:
Robert Jones, +1 (212) 351-7032
Robert.Jones@monsterworldwide.com
of
Media:
Steve Sylven, +1 (978) 461-8503

Steve.Sylven@monster.com

Ticker_symbol NYSE:MWW