Kerstpakket dit jaar? Waarschijnlijk wel


Beslissing over kerstpakket wordt uitgesteld maar nog niet afgesteld

CAPELLE A/D IJSSEL, 20091103 -- Dit jaar wel of geen kerstpakket? Uit onderzoek blijkt dat slechts 16% van de ondervraagde ondernemers dit jaar geen cent wil besteden aan kerstpakketten. Ruim de helft van de ondernemers wacht nog met beslissen. De belangrijkste reden voor het uitstel: budget.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2.100 bedrijven, in opdracht van ChapeauKado, leverancier van onder meer kerstpakketten. Van alle ondervraagde ondernemers geeft 63% aan nog even te wachten met beslissen. Deze uitkomst verrast Leonie Benjamins, directeur van ChapeauKado, allerminst. "Vooral de grote organisaties bestellen duidelijk later dan voorgaande jaren."

Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat nauwelijks 2 van de 10 ondernemers hebben gekozen voor een keiharde afwijzing van het kerstpakket. "In de meeste bedrijven begrijpt het managementteam dat het personeel dit jaar extra aandacht verdient," denkt Benjamins. "Bovendien is bewezen dat bedrijven die tijdens een economische neergang blijven investeren in personeel, daarna meteen op volle snelheid verder kunnen groeien."

Snijden de twijfelende ondernemers zichzelf niet in de voet? Te laat zijn bedrijven volgens Benjamins nooit. "Wij zijn in staat om een week van tevoren te zorgen voor een verrassingspakket op maat. Zelfs als het budget zeer beperkt is, kunnen we iets moois organiseren. Een klein cadeau met zorg gegeven, is nog altijd vele malen beter dan géén cadeau."

Over ChapeauKado
ChapeauKado, onderdeel van Jos! Premiums & Gifts, biedt bedrijven sinds 2006 de tools om hun medewerkers en relaties te motiveren, te feliciteren en te stimuleren. Op elk gewenst moment - Kerst of Pasen, verjaardag of geboorte - zorgt ChapeauKado voor een origineel, kwalitatief hoogstaand concept dat elke keer weer verrast. Meer informatie vindt u op www.chapeaukado.nl.