Gemeente Zandvoort


Gemeente Zandvoort organiseert cursus valpreventie bij Pluspunt

Binnenkort start de cursus valpreventie bij Pluspunt. Jaarlijks lopen veel zelfstandig wonende ouderen letsel op als gevolg van een valongeluk. De gevolgen van een val zijn vaak aanzienlijk. Ongemak, verminderde mobiliteit en verlies van zelfstandigheid zijn geen uitzondering. Ook zijn veel ouderen angstig om opnieuw te vallen.

U kunt er zelf heel veel aan doen om de kans op een valongeluk te verkleinen. Hoe? Dat leert u in de cursus valpreventie "In Balans" van Pluspunt. Deze cursus valpreventie duurt 13 weken en bestaat uit 3 lesbijeenkomsten en 10 oefenbijeenkomsten. Tijdens de lesbijeenkomsten krijgt u informatie over de omstandigheden waarin een valongeluk kan ontstaan, en leert u wat u kunt doen om deze omstandigheden te verbeteren. Tijdens de oefenbijeenkomsten worden onder begeleiding van een fysiotherapeut beweegactiviteiten op muziek gedaan, zodat uw conditie en evenwicht verbeteren. Een goede conditie verkleint de kans op een val.

Als u al eens een val hebt meegemaakt, of als u soms bang bent om te vallen, dan is deze cursus aan te raden. De cursus is ook geschikt voor ouderen die een hulpmiddel bij het lopen gebruiken (bijvoorbeeld een rollator). Op dinsdag 20 oktober wordt er een gratis informatiebijeenkomst gehouden, van 14.30 uur tot 16.00 uur bij Pluspunt, Flemingstraat 55 te Zandvoort. De cursus zelf gaat van start op dinsdag 3 november, en zal wekelijks plaatsvinden bij Pluspunt om 14.00 uur. De kosten van deze cursus bedragen ¤ 25,-. Als uw financiële situatie daar aanleiding toe geeft, bestaat de mogelijkheid tot kwijtschelding. Voor meer informatie of voor inschrijving voor de informatiebijeenkomst en/of de cursus zelf, kunt u bellen met Pluspunt, tel 5717373.