Fluor krijgt gasopslagcontract in Nederland

Nulemissie-faciliteit gaat energieveiligheid leveren voor Europese klanten

IRVING, Texas--(BUSINESS WIRE)-- 20091103 --

Fluor Corporation (NYSE:FLR) heeft vandaag aangekondigd dat het een contract heeft gekregen van TAQA Energy B.V., een dochterbedrijf van de Abu Dhabi National Energy Company PJSC voor engineering, procurement and construction management services (EPCM) voor hun Bergermeer gasopslagproject in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het contract werd geboekt in het derde kwartaal 2009 van Fluor.

“Fluor zal TAQA ondersteunen bij hun ambitie om Europa te voorzien van energieveiligheid via dit strategisch belangrijke ondergrondse gasopslagproject,” aldus Peter Oosterveer, president van Fluor’s Energy & Chemicals Group. “met de projectlocatie in de buurt van onze vestiging in Haarlem verwachten we onze klant te kunnen bedienen in een echte teamwork-omgeving, gedurende de hele looptijd van het project.”

Fluor begon met de ontwikkelings- en ontwerpwerkzaamheden in augustus 2009 en is verantwoordelijk voor de EPCM van de gascompressie en –behandelingsfaciliteit en voor veranderingen aan de bronlocatie. De faciliteit zal zodanig worden ontworpen dat de uitstoot van koolwaterstof en kooldioxide zoveel mogelijk wordt beperkt. Fluor’s participatie in het project zal naar verwachting voltooid zijn in het tweede kwartaal van 2013. De werkzaamheden die zijn gerelateerd aan het gasbehandelingsfaciliteitproject zullen worden uitgevoerd door circa 200 professionals, die werken vanuit Fluor’s vestiging in Haarlem.

De gasbehandelings en –compressiefaciliteit vormt een integraal deel van het Bergermeer gasopslagproject. Duurzame ontwikkeling vormt de basis voor de realisatie van het project en TAQA verwacht het toepassen van “de beste beschikbare technologie” als standaard voor dit project.

Over de Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA)

TAQA (Abu Dhabi National Energy Company (PJSC)) werd opgericht in 2005 en is een wereldwijd energiebedrijf. Als één van de grootste bedrijven die zijn genoteerd op de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX), met in 2008 een winst van meer dan AED 16 miljard (US$ 4,4 miljard), is TAQA een vlaggenschipbedrijf voor de regering van Abu Dhabi. Bezoek