Middels de overeenkomst zal Quintiles AstraZeneca’s drang naar optimale kwaliteit, snelheid en efficiëntie van haar verbindingen ondersteunen

Middels de overeenkomst zal Quintiles AstraZeneca’s drang naar optimale kwaliteit, snelheid en efficiëntie van haar verbindingen ondersteunen

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091103 --

Quintiles heeft vandaag bekendgemaakt dat het met AstraZeneca een toonaangevende overeenkomst in klinische farmacologie is aangegaan om over de hele wereld in verschillende therapiegebieden AstraZeneca’s klinische farmacologieonderzoeken te doen.

Als gevolg van de overeenkomst zal Quintiles de operationele verantwoordelijkheden voor het grootste deel van de levering van AstraZeneca’s klinische farmacologie op zich nemen. AstraZeneca en Quintiles zullen samenwerken en hun inspanningen richten zich op een zo goed mogelijk toegepaste wetenschap en op operationele efficiëntie en consistentie ter ondersteuning van AstraZeneca’s doel leveringsperiodes te verkorten en innovatieve geneesmiddelen sneller bij patiënten te krijgen.

Het gaat om een veelomvattende overeenkomst en voorziet in een enkele leverancier voor de levering van klinische farmacologie evenals in een eenvoudig, gestandaardiseerd prijsmodel. De overeenkomst dekt niet alleen het klinische gedrag en medisch toezicht op de onderzoeken, maar ook een scala aan activiteiten verspreid over het gehele onderzoeksproces.

Ron Wooten, uitvoerend vice-president bij Quintiles Corporate Development, zegt: “Het is ons een genoegen in deze overeenkomst AstraZeneca’s toegewijde strategische partner te zijn voor klinische farmacologie. Het gaat om een toonaangevende overeenkomst in de sector en toont aan hoe wij bij Quintiles te hulp schieten terwijl de sector zich omvormt in antwoord op het veranderende klimaat. Zoals bij alle echte overeenkomsten is het succes niet alleen afhankelijk van wetenschappelijke, medische en operationele uitmuntendheid, maar ook van het scheppen van een vertrouwensklimaat, transparantie, teamwork en gezamenlijke aansprakelijkheid. Onze ervaring in het beheer van dergelijke samenwerkingsverbanden zal van essentieel belang zijn tijdens dit belangrijke project.”

In zijn commentaar op de overeenkomst zegt Anders Ekblom, uitvoerend vice-president voor de afdeling Global Drug Development (internationale geneesmiddelenontwikkeling bij AstraZeneca: “Met dit model hebben we toegang tot de juiste wetenschappelijke en medische expertise en beschikken we over de nodige kwaliteit, flexibiliteit en capaciteit om deze onderzoeken efficiënt en rendabel uit te voeren. Het zoeken naar efficiëntere manieren om ons werk te doen is één van AstraZeneca’s hoogste prioriteiten. Onze overeenkomst met Quintiles zal aan AstraZeneca’s continue inspanningen bijdragen om steeds betere geneesmiddelen sneller te ontwikkelen.”

Quintiles heeft een faciliteitennetwerk van klinische farmacologie die toonaangevend is in Europa en de VS. De onderneming is van plan in 2010 een unit in Azië te openen. Deze faciliteiten zijn met elkaar verbonden via geïntegreerde gegevensplatforms die gebruik maken van geavanceerd elektronische gegevensverzameling en rapportage om in een vroeg stadium te kunnen beslissen met een plan door te gaan of er vanaf te zien.

Over Quintiles

Quintiles is de enige volledig geïntegreerde onderneming in biofarmaceutische dienstverlening die over de hele wereld oplossingen voor klinische, commerciële, consulting- en kapitaalproblemen biedt. Het Quintiles-netwerk van 23.000 betrokken professionals in meer dan 50 landen over de hele wereld werkt met een onaflatende verplichting jegens patiënten, veiligheid en ethica. Quintiles helpt biofarmaceutische ondernemingen risico’s te omzeilen en kansen aan te grijpen in een omgeving waar verandering een constante is. Ga voor meer informatie naar: www.quintiles.com.

Over AstraZeneca

AstraZeneca is een grote internationale onderneming in de gezondheidszorg, die zich bezighoudt met onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van zeer belangrijke receptplichtige geneesmiddelen en levert diensten in gezondheidszorg. AstraZeneca is een van de belangrijkste farmaceutische bedrijven in de wereld met een verkoop van $31,6 miljard en is marktleider in geneesmiddelen voor de behandeling van maagdarm-, cardiovasculaire en ademhalingsklachten, evenals voor de neurowetenschap, oncologie en besmettelijke ziektes. Ga voor meer informatie over AstraZeneca naar: www.astrazeneca.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Mediacontact:
Charlotte Taylor, +44 1344 708 386
media.info@quintiles.com
of
Investeerders:
Greg Connors, +1 919-998-2000

invest@quintiles.com