Ingezonden persbericht


Persbericht

WOMENinIT reikt awards uit voor vrouwelijk-ICT rolmodellen

WOMENinIT schrijft verkiezing uit voor beste vrouwelijke ICT-professional

Amsterdam, 4 september 2009 - Op 3 november aanstaande organiseert stichting WOMENinIT haar jaarlijkse slotevenement bij Sogeti in Vianen. WOMENinIT is een stichting van en voor vrouwelijke ICT-professionals. Tijdens dit evenement zullen drie awards worden uitgereikt aan vrouwelijke ICT-ers. Er is een award in de volgende categorieën: de beste vrouwelijke manager in de ICT, aanstormend talent in de ICT en de beste vrouwelijke collega in de ICT.

Op de website van WOMENinIT (http://www.womeninit.nl/) is meer informatie te vinden over de drie categorieën en kunnen kandidaten worden aangedragen. De verkiezing is toegankelijk voor iedereen. Ook kandidaten van buiten het netwerk van WOMENinIT mogen worden genomineerd. Een vakjury zal uit de door het publiek genomineerde vrouwen, de uiteindelijke winnaars kiezen.

WOMENinIT is een stichting van en voor vrouwelijke ICT-professionals. De stichting biedt de gelegenheid om met vrouwelijke vakgenoten contact te leggen om kennis en ervaringen te delen en elkaar te stimuleren in de ontwikkeling van hun loopbaan. Het initiatief is geboren doordat de oprichtsters de behoefte hadden hun kennis en ervaring uit te wisselen en over te brengen op collega's.

WOMENinIT organiseert een aantal keer per jaar kennissessies over uiteenlopende ICT-gerelateerde onderwerpen, waar vrouwelijke ICT-professionals kennis kunnen opdoen en kunnen netwerken. Het slotevenement in november is het laatste evenement van dit jaar, met de awarduitreiking als hoogtepunt.

"Er is veel vrouwelijk ICT-talent in Nederland en hier willen we graag aandacht op vestigen", aldus Symonne Swaag, oprichtster van WOMENinIT. "Daarom vonden we het een goed idee om deze verkiezing te organiseren en zo de zichtbaarheid van deze vrouwen te vergroten. Dit past ook bij ons doel als stichting om jonge vrouwen enthousiast te maken voor een baan in de ICT en draagt bij aan de wens dat vrouwelijke ICT-professionals een actievere rol gaan krijgen in de media. Wij hopen dan ook dat er massaal kandidates zullen worden voorgedragen."