Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

vrijdag 2 oktober 2009

VERWACHT IN NOVEMBER

dinsdag 3 november

>
Thuisvoelen, maar waarin?
20.00 - 22.00 uur | TUMULTzaal, Domplein 4/5, Utrecht | Entree vrij.

Vandaag staat de Dag van de Dialoog, en haar thema 'thuisvoelen' ,centraal. In deze teaser voor de tweede debatreeks "De Verborgen Stad" zal Guido Walraven (om. lector aan de Hogeschool inHolland) het begrip thuisvoelen in de stad van de 21ste eeuw kritisch benaderen. Welke rol spelen begrippen als transnationaliteit en burgerschap bij het thuisgevoel?

woensdag 4 november
>
Marsroute of vluchtweg?
20.00 - 22.00 uur | TUMULTzaal, Domplein 4/5, Utrecht | Entree vrij.

Gemeente Utrecht is een bosbouwproject begonnen mede om te onderzoeken of er een bijdrage geleverd kan worden de CO2-emissie-doelstelling van de gemeente Utrecht te realiseren. Is de aanplant van bos een serieuze bijdrage aan vermindering van het klimaatprobleem of juist een te gemakkelijk excuus om maatregelen dichtbij uit te stellen? Dit, en andere aspecten komen aan bod in dit debat waarbij de temperatuur gemakkelijk enkele graden kan stijgen! Georganiseerd door Milieucentrum Utrecht.

zaterdag 7 november
>
Debat tijdens Open Dag van de rechtspraak.
10.00 - 16.00 uur | Gerechtsgebouw, Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht | Entree vrij.

TUMULT organiseert 3 korte debatten tijdens de Dag van de Rechtspraak. Een rechter en een specialist geven hun mening over een pittige stelling. Daarna volgt het debat met het publiek o.l.v. Elisabeth van den Hoogen. Met om 11.30 uur: De pers bepaalt!, 13.30 uur Geef de burger invloed op de rechtspraak en om 15.30 uur: Rechters zijn te soft!

zaterdag 7 november &
zondag 8 november
>
Alternatieve versies op de Wende
diverse aanvangstijden | TUMULTzaal, Domplein 4/5, Utrecht | Entree vrij.

In een tweedaags programma komen de Val van de Muur, jeugdherinneringen aan de DDR, het leven in Niemandsland en een Berliner Fruhstuck voorbij. De Duitse cultauteur Thomas Brussig en de Nederlandse publicist en onderzoeker David Hamers presenteren oud werk en nieuwe gedachten. Kijk op onze website voor specifieke programma informatie.

dinsdag 17 november
>
Hoe gaat we eigenlijk? De staat als opvoeder.
20.00 - 22.00 uur | TUMULTzaal, Domplein 4/5, Utrecht | Entree vrij. Zo'n 15 jaar geleden werd er al geijverd voor verplichte opvoedondersteuning. Opvoeden is een taak van de ouders, die dit wel moeten kunnen. Als zij dit niet kunnen moeten ze dat maar leren. Nog steeds zijn we niet zo ver, maar de overheidsbemoeienis met de opvoeding gaat wel steeds verder. Is dat een goede ontwikkeling?

Voor meer informatie en reserveren kunt u ons bereiken via:

Website: www.tumultdebat.nl

T: 030 2332430

@: info@tumultdebat.nl




Ingezonden persbericht