Focwa

FOCWA in De Rijdende Rechter

PERSBERICHT Sassenheim, 5 oktober 2009
Het consumentenprogramma De Rijdende Rechter, heeft registerexpert Ben Geerlings als deskundige namens FOCWA, gevraagd het schadebedrag vast te stellen van een camper die in Italië hagelschade heeft opgelopen. In het programma De Rijdende Rechter verzoeken particulieren de heer mr. Visser om een uitspraak te doen als er sprake is van een conflict.

De casus: Een particulier huurt van een bedrijf een camper, en heeft hiervoor de huursom en een borg van 1000, - betaald. Tijdens de vakantie wordt de camper getroffen door hagelschade. Bij terugkomst in Nederland stelt de verhuurder zich op het standpunt dat de particulier geen recht heeft op het terug ontvangen van de borg en beroept zich hierbij op de voorwaarden dat het een bovenhoofdse (dak en alkoof van de camper) schade betreft.
De particulier is van mening dat een huurder niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade die hem niet kan worden toegerekend. Bij het ophalen van de caravan werd de particulier verteld dat de camper volledig verzekerd was.

v.l.n.r. Mr. Visser en Ben Geerlings inspecteren de hagelschade op het dak van de camper

Na een grondige inspectie stelde Ben Geerlings het schadebedrag aan de camper vast op
4470,00 incl. BTW. Van het vaststellen van deze schade zijn door het programma opnames gemaakt die in de uiteindelijke uitzending van De Rijdende Rechter te zien zullen zijn.

Ben Geerlings legt het verschil tussen bovenhoofdse schade en onderhoofdse schade uit

Zondag 18 oktober a.s. zal mr. Visser in de studio uitspraak doen in deze zaak. De uitzending is op dinsdag 3 november om 22.30 uur, Nederland 1.

0-0-0-0