Gemeente Soest

.

3 november 2009: 24 uur niet roken

19 oktober 2009

Wethouder Bert Krijger gaat op 3 november de uitdaging aan en laat voor een dag zijn sigaren liggen. De rokende medewerkers op het gemeentehuis zijn opgeroepen om mee te doen.

Hiermee ondersteunen zij de landelijke actie, waar drie bekende Nederlanders rokers uitdagen om 24 uur niet te roken.

Op dinsdag 3 november zal wethouder Krijger op ludieke wijze zijn sigaar weg doen om het gezondheidspeerpunt kracht bij te zetten.

De Soester ambtenaren die ook hun rookwaar hebben kunnen laten staan, komen dan bijeen in het gemeentehuis voor de broodnodige ondersteuning.

De gemeente Soest heeft niet roken als een van de speerpunten in haar gezondheidsbeleid opgenomen.

`Ik daag je uit' dinsdag 3 november: 24 uur niet roken

De landelijke 24-uur-niet-rokenactie vindt dit jaar plaats op 3 november 2009. Drie Bekende Nederlanders, Nicolette van Dam, Dennis van der Geest en Gigi Ravelli dagen rokers uit om mee te doen met 24 uur niet roken.

Als rokers de uitdaging aangaan, kunnen ze zich inschrijven op www.stivoro.nl. Op de site staan Nicolette van Dam, Dennis van der Geest en Gigi Ravelli met de tegenprestatie die zij zullen leveren als 5000 deelnemers zich aanmelden op zijn of haar uitdaging.

De actie heeft dit jaar een nieuw jasje. De afgelopen drie jaar is deze actie gevoerd onder de naam Rokers verdienen `n beloning.

Landelijke actie

Vanaf 4 november 12.00 uur kunnen deelnemers op de site van stivoro hun ervaringen doorgeven en ontvangen ze Feedback op Maat. Deze feedback bevat informatie over voordelen van niet-roken, tips, en adviezen om blijvend te stoppen met roken. De adviezen zijn afhankelijk van de ervaringen van de persoon op de actiedag.

Deelnemers die meedoen en hun ervaringen doorgeven maken kans op een I-pod Nano, Samsung digitale camera of een beauty-arrangement.