Gemeente Delft

Gratis Fiets-APK bij Biesieklette Vesteplein

Van dinsdag 3 t/m zaterdag 7 november organiseert de gemeente Delft in samenwerking met Biesieklette de Fiets-APK. In de bewaakte fietsenstalling aan het Vesteplein kunt je je fiets gratis laten keuren. Met de fiets-APK wil de gemeente de verkeersveiligheid van de fietsers bevorderen.

Deze keuring richt zich op de onderdelen waar een verkeersveilige fiets aan moet voldoen, zoals bijvoorbeeld goede verlichting, remmen, reflectoren, pedalen, wielen en stuurinrichting. Na de keuring ontvangt de fietser een keuringscertificaat. Op dit certificaat staat welke onderdelen wel en welke niet voldoen aan de veiligheidseisen. Met dit certificaat kun je bij deelnemende fietsenmakers met 10% korting de genoemde reparaties laten uitvoeren.

Wethouder Anne Koning: 'Nu de dagen weer korter worden en de bladeren vallen is dit een goed moment om nog eens na te gaan of je fiets veilig is. Natuurlijk kijk je je licht na. En veilig fietsen is ook: goed werkende remmen en banden met een goed profiel. Met een veilige fiets kun je het herfstweer in.'

De Fiets-APK is bedoeld voor alle Delftenaren. Speciale aandacht gaat uit naar jongeren, die kwetsbaar zijn in het verkeer. Aan scholen is gevraagd bekendheid te geven aan deze actie door middel van posters. Voor de Delftse basisscholen en het voortgezet onderwijs is het mogelijk om op afspraak met een groep kinderen de fiets te laten keuren.

Openingstijden van Biesieklette Vesteplein voor APK-keuring: dinsdag t/m donderdag van 08.30 - 18.30 uur, vrijdag van 08.30 - 17.30 uur, zaterdag van 09.00 -17.00 uur.

De deelnemende fietsenmakers zijn:
Cloosterman Fietsen , Schrobbelaarstraat 34; Van der Plank Tweewielers, Papsouwselaan 135, Wijtman Tweewielers, Westlandseweg 17; De Fietsenreus, Vrouwjuttenland 8; De Opknapper, Van Schuijlenburchstraat 62.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft