Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eibergen - hennepkwekerij ontmanteld                      |

De politie heeft maandagochtend 2 november in een pand aan de J W. Hagemanstraat in Eibergen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werden twee mannen aangehouden.


De politie onderzocht het pand en trof daarbij op de begane grond zo'n 700 hennepplanten aan. De kwekerij is ontmanteld. De planten en apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd.
Twee mannen werden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepteelt. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.
De elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. De leverancier doet aangifte van diefstal van de elektriciteit en zal naar verwachting een naheffing opleggen.


PS

in verband met het nog lopende onderzoek, worden de leeftijd en woonplaats van de verdachten nog niet vrij gegeven.

|     |Doetinchem - man bedreigd met vuurwapen                   |

Een 29-jarige automobilist uit Doetichem werd op zaterdag 31 oktober omstreeks 20:00 uur op de Terborgseweg in Doetinchem klem gereden door twee auto's en met een vuurwapen bedreigd door een onbekende man en vrouw.


De 29-jarige automobilist reed op de Terborgseweg in Doetinchem toen hij ter hoogte van de Rabobank werd klem gereden door een bedrijfsauto (kleur onbekend) en een rode personenauto. Vervolgens stapten uit de auto's een man en een vrouw.
De Doetinchemer werd vervolgens geslagen bedreigd met een vuurwapen.
Daarna zijn de man en vrouw weer in hun auto's gestapt, waarna de bestelauto wegreed in de richting van het centrum en de rode auto keerde en richting station reed. De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die iets gezien hebben van bovenstaande gebeurtenis of informatie hebben, wordt gevraagd te bellen via 0900-8844.

|     |Borculo - inbraak tankstation                             |

In de nacht van maandag op dinsdag 3 november is er ingebroken bij een tankshop van een tankstation aan de Ruurloseweg in Borculo. Er is voornamelijk rookwaar weggenomen.


De politie kreeg de melding van de inbraak om 02:50 uur. Even daarvoor was er ingebroken bij de tankshop. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Er is een onbekende hoeveelheid rookwaar buit gemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Rekken - inbraak werkplaats opleidingsinstituut           |

Er is afgelopen weekend (31/10 en 1/11) ingebroken in een werkplaats van een opleidingsinstituut aan de Panovenweg in Rekken. Er zijn onder andere verschillende boormachines weggenomen.


De inbraak werd gepleegd tussen vrijdagmiddag en maandagochtend 2 november. Een docent zag bij aankomst die maandagochtend dat er een raam van de werkplaats geforceerd was en alarmeerde direct de politie. Men is vermoedelijk via het geforceerde raam naar binnen gekomen. Uit de werkplaats worden onder andere enkele boormachines vermist. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --