Ingezonden persbericht


Kinderpostzegelactie evenaart recordopbrengst
Kinderen halen 9,6 miljoen euro op voor kwetsbare kinderen

Leiden, 3 november 2009 - De opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2009 is 9,6 miljoen euro. Hiermee is de recordopbrengst van 2008 geëvenaard. Kinderen van basisschool De Meander uit Spijkenisse maakten het bedrag vanmiddag op sportieve wijze bekend in de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam. Vandaag zijn ook de kinderpostzegels 2009, ontworpen door Christian Borstlap, officieel door TNT Post uitgegeven. Vanaf woensdag 4 november bezorgen meer dan 200.000 kinderen de mapjes kinderpostzegels en kaarten bij hun klanten.

Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland: 'We zijn ontzettend blij met de fantastische opbrengst van 9,6 miljoen euro, zeker gezien de huidige economische omstandigheden. De betrokkenheid van het Nederlandse publiek en de enthousiaste inzet van de kinderen vinden wij hartverwarmend. Dit zorgt ervoor dat we al die kinderen die onze steun zo hard nodig hebben kunnen blijven helpen.'

Voor kinderen door kinderen
Kinderpostzegels is een kinderhulporganisatie met als motto: 'voor kinderen door kinderen'. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is hiervan het sprekende voorbeeld. Dit jaar zijn ruim 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 op pad gegaan. Zij hebben 9,6 miljoen euro aan bestellingen en donaties bij elkaar gebracht. Met de opbrengst van de actie steunt Kinderpostzegels projecten in binnen- en buitenland, waarin de veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan.

Laat kinderen leren
De Kinderpostzegelactie 2009 heeft het thema 'Laat kinderen leren', want ieder kind heeft recht op onderwijs in een veilige leefomgeving. Helaas is naar school gaan niet voor ieder kind vanzelfsprekend. In Nederland zijn er kinderen die zich onveilig voelen op school omdat ze worden gepest. Wereldwijd zijn er nog veel kinderen die niet naar school kunnen omdat ze moeten werken om een bijdrage te leveren aan het gezinsinkomen. Kinderpostzegels helpt deze en andere kinderen, zodat zij kansen krijgen op een betere toekomst.

Uitgifte kinderpostzegels 2009
Vandaag zijn de kinderpostzegels 2009 officieel uitgegeven door TNT Post. Art director, illustrator en grafisch vormgever Christian Borstlap ontwierp dit jaar de kinderpostzegels. Hij heeft zich laten inspireren door het thema ´Laat kinderen leren'. Vanaf woensdag 4 november bezorgen meer dan 200.000 kinderen de mapjes kinderpostzegels en kaarten bij hun klanten.

Voor meer informatie kijk op www.kinderpostzegels.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht