Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 3 november 2009

[pic]

Persbericht

Hugo Galama en Herrie van Vliet exposeren
in gemeentehuis De Wolden


Vanaf 3 november tot 28 december exposeren Hugo Galama en Herrie van Vliet in het gemeentehuis. De expositie is voor iedereen vrij en kosteloos te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.


Hugo Galama

Veel werk van kunstenaar Hugo Galama uit Ansen gaat direct, maar vaak ook indirect over de mens en z'n zoektocht in het leven. Hoe vindt hij zijn weg? Hoe komt hij bij zijn passie, schoonheid en kracht? Hoe geeft hij plek aan rouw en twijfel, onlosmakelijk met het leven verbonden? Als een observeerder kijkt hij hiernaar. Hij werkt de thema's uit met uiteenlopende materialen en vanuit verschillende perspectieven. Liefst met een scheutje humor. Voor meer informatie kunt u terecht op zijn website: www.atelier-ansen.nl.


Herrie van Vliet

In zijn werk zoekt Herrie van Vliet de grens op tussen uiteenvallen en samenhang, als in het bijna vergane herfstblad. Het vermoeden en het skelet van het oorspronkelijke leven is in zijn werk nog aanwezig. Achter de oorspronkelijke samenhang worden nieuwe, onvermoede beelden zichtbaar, die een verbinding zoeken met de toeschouwer of zich door de kijker laten betrappen. Zijn eerste passie is schilderen, maar de laatste jaren houdt hij zich ook bezig met beeldhouwen, keramiek en installaties. In deze verschillende uitingsvormen wordt een handschrift zichtbaar, gekenmerkt door een expressief schrift met landschappelijke en fysieke elementen.


///////////////////////////////