Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Samenwerking Intrakoop en Inteon verstevigd en uitgebreid

Waardenburg/Nuenen, 3 november 2009 - Intrakoop, de inkoopcoöperatie voor de zorg, en facilitaire dienstverlener Inteon gaan hun samenwerking verstevigen en uitbreiden. Het samenwerkingsverband op het gebied van facilitaire dienstverlening gaat verder onder de nieuwe naam Intrakoop Facilitair (was Facilitair & Logistiek voor Zorg).

Intrakoop Facilitair biedt zorgaanbieders logistieke en facilitaire diensten die door Inteon worden uitgevoerd. Daarbij kan het gaan om diensten en adviezen in het kader van uitbestedingen, samenwerkingsconcepten (shared services) en joint ventures. Maar ook om facilitaire en logistieke optimalisatieprocessen, kwaliteitsprogramma's of de herinrichting van deze processen na fusies of defusies.

Frank Kaptein, directeur van Intrakoop:"Met Intrakoop Facilitair zetten we de samenwerking tussen Inteon en Intrakoop duidelijk en herkenbaar in de markt. De meer dan 50 jaar ervaring van Intrakoop binnen de zorg combineren we met de kennis van Inteon op facilitair gebied. Zorginstellingen die Intrakoop Facilitair inschakelen zijn op die manier verzekerd van een kundige en ervaren partner op het snijvlak van facilitaire dienstverlening, inkoop en zorg."

Ger Lugger, partner bij Inteon: "De samenwerking tussen Inteon en Intrakoop van het afgelopen jaar is van beide kanten goed bevallen. We zijn daarom blij dat we, naast Intrakoop Facilitair, ook binnen Intrakoop Services verder gaan samenwerken. Als preferred supplier van Intrakoop Services gaan we een belangrijke bijdrage leveren aan de inzet van de juiste mensen bij individuele leden van Intrakoop. Want niet alleen facilitaire dienstverlening, maar ook inkoop- en logistiek management en werving en selectie horen tot onze expertise."

De uitbreiding van de samenwerking betreft met name de inzet van consultants vanuit Intrakoop Services bij leden van Intrakoop. Voor dergelijke detacheringen is Inteon nu de preferred supplier.

Over Intrakoop
Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, verenigt circa 500 zorginstellingen met ruim 4.800 locaties. Intrakoop ondersteunt hen bij strategische, tactische en operationele inkoop- en logistieke processen met raamovereenkomsten en inkoopadviesdiensten op gebieden zoals energie, voeding, medische artikelen en facilitaire diensten. Daarmee worden de integrale kosten van middelen en diensten in de zorg verder teruggedrongen. Meer informatie is te vinden op www.intrakoop.nl.

Over Inteon
Inteon is specialist op het gebied van het inrichten, beheersen en verbeteren van facilitaire processen. Zij biedt daarvoor consultancy, projectmanagement, interim management en detachering aan, met als doel door slimme oplossingen toegevoegde waarde, rendementsverbeteringen of kostenreductie te realiseren. Of het nu gaat om organisatievraagstukken, (her)huisvesting, werkplekinrichting, gastvrijheidsconcepten, risicobeheersing, schoonmaak, catering of logistiek. Ook voor werving & selectie en voor vraagstukken over zelf doen, uitbesteden of sámen doen, heeft Inteon de expertise in huis.