Politie Limburg-Noord

Man gewond bij beroving in Swalmen; politie zoekt getuigen


Datum: 3-11-2009
Tijd bericht: 15:57
Plaats: Swalmen
De politie is dringend op zoek naar getuigen van een beroving die maandagavond omstreeks tien uur plaatsvond op de Lanck. Daarbij werd een 28-jarige man uit Swalmen beroofd. Hij liep gebroken ribben en kneuzingen op en is opgenomen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk gaat het om twee daders. De politie startte direct een onderzoek waarbij ook een speurhond werd ingezet. Dat heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten.

Het slachtoffer was met zijn auto via de Kroppestraat de Lanck ingereden en zag in de buurt van het bruggetje van de Swalm iemand staan die een gebaar maakte alsof hij iets moest. Toen het slachtoffer uitstapte en vroeg of hij iets kon doen werd hij vastgepakt, getrapt en door twee mannen beroofd van enkele tientallen euro's. Ze gingen er op een scooter vandoor. De man meldde zichzelf bij het ziekenhuis waarna de politie werd gewaarschuwd.

Mogelijk zijn er mensen die in de buurt van het bruggetje van de Swalm maandagavond iets verdachts hebben gezien. Wellicht is het duo op de scooter al eerder gezien. Of misschien zijn er al eerder gebaren gemaakt naar mensen die voorbij kwamen. De politie komt graag in contact met deze getuigen via tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000.