Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 3 november 2009

Fortis Bank Nederland zet zich in voor micro-ondernemers

Bedrijfscoaches van Fortis Bank Nederland ondersteunen via Qredits micro-ondernemers in het waarmaken van hun dromen.

Fortis Bank Nederland is het eerste bedrijf dat via Qredits bedrijfscoaches levert voor micro-ondernemers. Medewerkers van de bank treden gedurende een jaar op als coachvrijwilliger om een micro-ondernemer te adviseren en te ondersteunen bij de bedrijfsvoering. Elwin Groenevelt directeur Qredits, Jan van Rutte bestuursvoorzitter Fortis Bank Nederland en Danielle Schutgens directeur Fortis Foundation Nederland ondertekenden op 3 november het contract omtrent het leveren van bedrijfscoaches.

Qredits
Qredits, ook bekend als Stichting Microkrediet Nederland, heeft als doelstelling landelijk zakelijke kredieten te verstrekken aan ondernemers met een goed ondernemingsplan die toch moeite hebben om dit via de reguliere banken te regelen.

Elwin Groenevelt, Qredits: "We zijn erg blij met de coaches van Fortis Bank Nederland. Zij hebben de financiële expertise en ervaring om een beginnende ondernemer te voorzien van datgene wat nodig is om een goede start te maken."

Qredits heeft, vanwege de landelijke en professionele aanpak, recent ook de klanten overgenomen van het microfinancieringsprogramma van Fortis Foundation Nederland. Dat programma, een combinatie van coachen, financieren en verzekeren, is de afgelopen jaren uiterst succesvol gebleken.

Mes snijdt aan twee kanten
Het coachen van startende ondernemers door medewerkers van de bank biedt een win-win situatie. Yvette van der Kloet, regiomanager bij Fortis Bank Nederland en bestuurslid bij Qredits: "De startende ondernemer krijgt een klankbord in de vorm van een enthousiaste coach die heel goed weet hoe belangrijk een goede structuur voor de ondernemer is. En een medewerker krijgt de unieke kans om de ondernemer van heel nabij te volgen en de onderneming naar een hoger plan te tillen en zijn coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. In het coachingstraject wordt de medewerker ondersteund door een gespecialiseerd trainingsbureau."