Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Schoonmaak (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

3 november 2009, Utrecht

------

Nog steeds geen sociaal plan, buswassers weer in staking


Tijd dringt voor buswassers bij Arriva

De zestien buswassers van schoonmaakbedrijf Nivo Noord, die bussen schoonmaken voor Arriva, zijn voor de vierde keer in staking gegaan. De tijd begint te dringen: de eerste twee buswassers zitten nu al zonder werk thuis, de anderen staan over ruim een maand op straat. Woensdagochtend 4 november gaat de hele groep naar het kantoor van Qbuzz in Assen, om daar gezamenlijk hun sollicitatiebrieven te overhandigen. "Het is schandalig dat deze mensen zo lang in onzekerheid zitten", vindt Jan Kampherbeek van CNV Schoonmaak.

Voor de buswassers komt het moment steeds dichterbij waarop zij hun baan kwijtraken. Op 14 december neemt Qbuzz namelijk de concessie over van Arriva. Op die datum eindigt ook het contract dat Nivo Noord heeft met Arriva voor het schoonmaken van de bussen.

Nivo Noord heeft de buswassers ontslagen, zonder te zorgen voor een goed sociaal vangnet. "Het bedrijf laat deze mensen gewoon in de kou staan", vindt Jan Kampherbeek van CNV Schoonmaak. De bond ondersteunt daarom de acties van de schoonmakers, die nu al voor de vierde keer in korte tijd uit protest het werk hebben neergelegd. Dat betekent dat de Arriva-bussen die rondrijden in Groningen en Drenthe, niet worden schoongemaakt.

Sollicitatiebrieven

Woensdagochtend 4 november gaat de hele groep naar het kantoor van Qbuzz in Assen. Kampherbeek: "Alle buswassers gaan daar persoonlijk hun sollicitatiebrief overhandigen, want ze willen heel graag de bussen van Qbuzz gaan schoonmaken. We hopen nu dat Qbuzz een toezegging wil doen over het in dienst nemen van deze groep mensen. Het werk moet tenslotte toch gedaan worden."

De buswassers brengen hun sollicitatiebrieven om ongeveer 10.45-11.00 uur naar het kantoor van Qbuzz in Assen (Lauwers 6).