Gemeente Nijmegen

persbericht

3 november 2009 091103R

Adviescommissie Cultuurprijzen zoekt nieuwe leden

De Adviescommissie Cultuurprijzen zoekt drie nieuwe leden. Deze onafhankelijke commissie adviseert het college van B&W over de toekenning van cultuurprijzen in Nijmegen.

Vanwege het verstrijken van de zittingstermijn van drie leden, heeft de commissie nu drie vacatures voor enthousiaste cultuur- en kunstliefhebbers met een frisse blik op architectuur, literatuur, podiumkunsten en nieuwe kunstvormen. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar met mogelijkheid van één verlenging.

De commissie vergadert vier keer per jaar. Van een commissielid wordt verder verwacht dat hij of zij op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunst, kunstvormen en cultuur.

Sollicitaties kunnen tot en met woensdag 18 november (inclusief CV) worden gemaild aan de secretaris, mevr. E. Dupont, via cultuurprijzen@nijmegen.nl. Meer informatie over de commissie, de cultuurprijzen en de inhoud van de vacature is te vinden op www.nijmegen.nl/cultuurprijzen.

Over de cultuurprijzen Het college van burgemeester en wethouders heeft het gemeentelijke prijzen- en onderscheidingenbeleid onder de loep genomen en stelt de gemeenteraad nu voor om de huidige cultuurprijzen (Karel de Groteprijs en Alcuinusprijs) te vervangen voor de Karel de Grote Oeuvreprijs en de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen.

De Karel de Grote Oeuvreprijs (10.000 euro) wordt eens per drie jaar uitgereikt als verdienste voor een beeldbepalend kunstwerk, het totale artistieke oeuvre of een uitzonderlijke culturele prestatie met aantoonbare toegevoegde waarde voor het Nijmeegse kunst- en cultuuraanbod.

De Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen (5000 euro) wordt eens per twee jaar uitgereikt en is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende startende kunstenaar, kunstenaarsgroep of cultureel ondernemer die het experiment niet schuwt en een aantoonbare bijdrage levert aan de vernieuwing van het Nijmeegse cultuuraanbod.