Ingezonden persbericht


BURGFONDS LEVERT 48 WONINGEN OP IN LEIDSCHE RIJN

Minder dan 6 opleverpunten per woning in project Ensemble, Vleuterweide

Op 2 november heeft Burgfonds de laatste van 48 woningen van het project Ensemble in De Hoven opgeleverd. De hoge kwaliteit van de ontwikkelde woningen blijkt uit de klanttevredenheid en het lage aantal opleverpunten. Dit past bij de woningbouwambitie van ontwikkelaar Burgfonds.

Burgfonds heeft in de ontwikkeling gestreefd naar woningen die net zo divers zijn als hun bewoners. Maar liefst 14 woningtypes en diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden in combinatie met grote variatie in metselwerk en vorm van dakkappen maken vrijwel elke woning uniek. Het project bestaat uit 43 twee-onder-een-kap-woningen en (half)vrijstaande villa's en 5 appartementen. Alle woningen dragen de naam van een componist. De uitstraling van de woningen in een oud-Hollandse bouwstijl past bij het dorpse karakter van de wijk met veel groen.

Met dit project onderstreept Burgfond haar woningbouwambitie. "We hebben een woningportefeuille van 1.500 woningen" vertelt Peter Ruigrok, CEO van Burgfonds. "We zien veel kansen in deze markt om, naast kantoren, retail en combinaties daarvan, woningen te ontwikkelen die aansluiten bij de wensen van kopers". Dat Burgfonds hierin geslaagd is in De Hoven wordt bevestigd door Eva Wagter, secretaris van de kopersvereniging en zelf koper van één van de woningen in dit project. "Onder de kopers heerst tevredenheid. Het is een heel mooi project met degelijke materialen en de bouw is ook prima verlopen. Het lage aantal opleverpunten van minder dan 6 punten is gewoon super", aldus mevrouw Wagter.

De woningen zijn ontworpen door Scala Architecten uit Den Haag en gebouwd door aannemer Plegt-Vos-Joustra uit Lelystad.



Ingezonden persbericht