Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nominatie La voix humaine voor AVRO Toneel Publieksprijs 09|10

La voix humaine, de solovoorstelling met Halina Reijn, is genomineerd voor de Avro Toneel Publieksprijs 2009-2010. Het publiek gaf een rapportcijfer hoger dan een 8. Inmiddels is een tweede stemronde gestart op www.toneelpublieksprijs.nl. Op basis van deze online stemming wordt de winnaar gekozen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater in september 2010.

'Ingehouden Halina Reijn in mooie, droevige monoloog.' - de Volkskrant ****

'Halina Reijn koppelt in haar rijke, indringende spel de stadia die de vrouw doormaakt, aan evenzoveel spelregisters die iedere keer weer verrassen.' - NRC Handelsblad *****

'Van begin tot eind genieten' - Theaterjournaal.nl

La voix humaine
Een vrouw belt een laatste keer haar ex-geliefde in een ultieme poging de breuk ongedaan te maken. Ze probeert vergeefs de lijn open te houden en langzaamaan ontstaat het beeld van een voorbije liefde. Met La voix humaine schreef Jean Cocteau een indringende afscheidsmonoloog waarin de telefoon fungeert als een genadeloos instrument. In Halina Reijn vond regisseur Ivo van Hove de uitgelezen actrice om de complexe gevoelswereld van de vrouw tot leven te wekken. Halina Reijn ontving afgelopen mei, met haar optreden in La voix humaine, de prijs van beste actrice van het internationale theaterfestival KONTAKT in het Poolse Torun.

La voix humaine is nog in de Nederlandse theaters te zien t/m december 2009 en in februari (extra voorstellingen) en juni 2010.

De AVRO Toneel Publieksprijs
De AVRO Toneel Publieksprijs is dé prijs waarbij het publiek bepaalt wie de winnaar is. Ook dit seizoen kan het publiek weer online, via www.toneelpublieksprijs.nl, zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2010. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 12 september 2010 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Voor meer informatie www.tga.nl