Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - bestemd voor onmiddellijke vrijgave

Arnhem, 3 november 2009

Uitzendorganisatie A1 personeelsdiensten wordt 100% franchisegever

Vanaf 1 oktober is de uitzendorganisatie A1 personeelsdiensten een volledige franchiseorganisatie. Met deze transitie wil de uitzendorganisatie, die voorheen eigen filialen had, tegemoetkomen aan de behoefte van de markt aan flexibeler uitzendorganisaties met een sterke lokale marketing. Doel is om in drie jaar tijd uit te groeien tot een middelgrote uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van 45 vestigingen.

A1 personeelsdiensten, dat in 2001 van start ging, was een van de eerste uitzendorganisaties in Nederland die experimenteerden met de franchiseformule. Tot nu toe had de organisatie ook eigen filialen en hanteerde zij wat in de markt heet een soft-franchiseopzet met weinig centrale sturing. Die opzet wordt nu getransformeerd naar een regulier franchiseconcept: een centraal aangestuurde formule met gedetailleerd omschreven richtlijnen waar alle vestigingen zich aan conformeren. Als laatste stap in dit proces is dit jaar het eigen filiaal in Arnhem overgegaan in handen van een franchisenemer. In totaal heeft de organisatie nu 15 vestigingen. Daarnaast heeft de organisatie 2 steunpunten, een in Polen en een in Hongarije. De hoofdorganisatie van A1 personeelsdiensten is gevestigd in Arnhem.

Lokale markt
Erick Pol, algemeen directeur van A1 personeelsdiensten, over de verandering: 'Het succes van onze franchisenemers heeft ons sterk geïnspireerd deze stap te zetten. Ondanks de diepe economische crisis en teloorgang van uitzendwerk in de laatste anderhalf jaar heeft A1 personeelsdiensten haar positie in de markt toch weten vast te houden.' Volgens Erick Pol komt dat doordat zelfstandige ondernemers die gesteund worden door een krachtige franchiseformule veel beter kunnen inspelen op lokale omstandigheden. De markt in bijvoorbeeld Friesland is totaal anders dan in Rotterdam. Daarom is het bedrijfsplan per franchisenemer ook verschillend. Sommigen hebben zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in personeel voor één bepaalde sector. Met een uniforme formule en door gebruik te maken van gezamenlijke marketing, inkoop en ondersteuning kunnen de franchisenemers zich volledig richten op de specifieke mogelijkheden die hun markt biedt. A1 personeelsdiensten bedient zo bijvoorbeeld ook de ICT-markt. Een voortrekkersrol is daarbij weggelegd voor Arjen Meyer, voormalig adjunct-directeur van Brunel-IT en portfoliomanager bij Randstad. Zijn recente overgang naar A1 personeelsdiensten is een belangrijke stap om ook in deze sector sterk te groeien.

Bedrijfscoach
Nieuw is ook de professionele support van een bedrijfscoach voor de franchisenemers. Daarvoor heeft de organisatie een autoriteit in uitzendland aangetrokken, Jan Tabois van Tabois Consultancy. Tabois was eerder directeur van een uitzendbureau en manager Franchise bij een grote onderneming. Hij kent de uitzendbranche en de franchisemarkt als geen ander. Hij gaat de franchisenemers ondersteunen met hun business development. Onder meer met gespecialiseerde workshops gericht op dienstverlening en marketing.

Actief lid NBBU en NVUB
De franchisenemers profiteren ook van het feit dat A1 personeelsdiensten lid is van het NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Deze organisatie behartigt de belangen van ruim 660 uitzendondernemingen. Daarnaast is A1 personeelsdiensten lid van de NVUB, een werkgeversvereniging en belangenbehartiger die zich richt op het midden- en kleinbedrijf in de uitzend-, detacherings-, en arbeidsbemiddelingsbranche. Directeur Erick Pol van A1 personeelsdiensten is secretaris van de NVUB. Meer informatie: www.a1-personeel.nl.

Noot voor de redactie,