Gemeente Tilburg

3 november 2009

Aftreden burgemeester Vreeman in goed
onderling overleg afgewikkeld

Vanavond heeft de gemeenteraad van Tilburg, tijdens een besloten raadsvergadering, unaniem ingestemd met het voorstel omtrent de afwikkeling van het aftreden van burgemeester Vreeman.

De heer Vreeman zal, door tussenkomst van de commissaris van de Koningin, een verzoek tot ontslag per 1 februari 2010 als burgemeester van Tilburg indienen bij Hare Majesteit.

Zodra de waarnemend burgemeester is benoemd, zal de heer Vreeman feitelijk terugtreden en geniet hij buitengewoon verlof.

Bijlage:

- raadsbesluit inzake aftreden burgemeester Vreeman

gemeente Tilburg

Raadsbesluit 397/4

De raad van de gemeente Tilburg;


- gezien het voorstel van het presidium;

- gelet op de Gemeentewet en op het Rechtspositiebesluit burgemeesters;

Besluit:

In te stemmen met het aangaan van een overeenkomst met burgemeester Vreeman ten aanzien van zijn aftreden als burgemeester, met de volgende inhoud:


1. De heer Vreeman legt zijn functie als burgemeester van de gemeente Tilburg neer, onmiddellijk, of zoveel later als normaal een goede overdracht van de taken noodzakelijk maakt, maar in elk geval per de datum waarop de commissaris van de Koningin een waarnemend burgemeester heeft benoemd en deze in functie is getreden.

2. Gelijktijdig met het neerleggen van de functie als bedoeld onder 1 zal de heer Vreeman bij het ABP alle noodzakelijke acties ondernemen om zich te voorzien van een FPU-uitkering, met ingang van 1 februari 2010.
3. Nadat van de zijde van het ABP is bevestigd dat de heer Vreeman voor een FPU-uitkering per die datum in aanmerking komt, zal de heer Vreeman onverwijld, door tussenkomst van de commissaris van de Koningin, een verzoek tot ontslag per 1 februari 2010 als burgemeester van Tilburg indienen bij Hare Majesteit.

4. Tot aan de datum van ontslag van 1 februari 2010 zal de heer Vreeman verder geen enkele activiteit ten behoeve van de gemeente Tilburg meer verrichten en geniet hij buitengewoon verlof. Een eventueel nog resterend verloftegoed wordt geacht geïncorporeerd te zijn in dit buitengewoon verlof. Hieraan kunnen aan het einde van het dienstverband geen rechten ontleend worden.

5. In de periode van buitengewoon verlof, als hiervoor bedoeld, zal de heer Vreeman geen gebruik meer maken van de dienstauto. De fiscale bijtelling, die in dat verband op het salaris plaatsvindt, wordt per de datum van het neerleggen van de functie beëindigd. Mocht, zoals thans de verwachting is, de Regeling dienstauto's in relatie tot fiscale bijtelling met terugwerkende kracht worden gewijzigd, dan worden de gevolgen hiervan van toepassing verklaard op de heer Vreeman.

6. Door ondertekening van deze overeenkomst wordt over en weer finale kwijting verleend, zodat, behoudens hetgeen ter uitvoering van deze overeenkomst vereist is, ook niets meer gevorderd kan en zal worden.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 3 november 2009

de griffier, de voorzitter,




Gemeente Tilburg