Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Veiligheidsmarkt groot succes voor Haarlemmermeerse afdeling van Veilig Verkeer Nederland

Haarlemmermeerse afdeling van VVN brengt alcoholsimulator naar Hoofddorp

De afdeling Haarlemmermeer van Veilig Verkeer Nederland (VVN) was zaterdag 31 oktober met een marktkraam en tent aanwezig op de Veiligheidsmarkt op het Burgemeester van Stamplein. De markt is georganiseerd door de winkeliers van Hoofddorp Winkelstad en verschillende organisaties die te maken hebben met veiligheid waren aanwezig op de markt. Zo hadden naast verschillende beveiligingsbedrijven ook politie, brandweer en de ambulancedienst een stand op de veiligheidsmarkt.

VVN heeft voor deze markt een rijsimulator naar het plein gebracht om de gevaren van alcohol in het verkeer te benadrukken. In de simulator kon de automobilist ervaren hoe het is om met een borrel op of zelfs een borrel te veel achter te stuur te kruipen. De vrijwilligers en medewerkers van VVN konden het 'alcoholpromillage' van de personen langzaam opvoeren wat gevolgen had voor hun reactievermogen op de simulator. Tussen elf uur 's ochtend en vier uur 's middag was er grote belangstelling voor de simulator. Ook burgemeester Theo Weterings probeerde de simulator terwijl hij de markt bezocht. Secretaris van de afdeling Haarlemmermeer Remco Bruijnes: "De Burgemeester was enthousiast over het realiteitsgehalte van de simulator. Hij reed zeer beheerst en heeft een flink aantal minuten afgelegd zonder een aanrijding te veroorzaken". Terwijl de bezoekers stonden te wachten, konden ze onder andere een korte quiz doen waarin hen een aantal stellingen werd voorgelegd. Bruijnes: "Voor VVN was de markt een groot succes. Het was een constante drukte voor onze stand".

VVN staat voor veilig verkeer. Voor kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers, kortom voor iedereen. Veilig verkeer betekent vooral het zoeken van een goed evenwicht. Want iedereen heeft ruimte nodig in het verkeer. En iedereen wil zich veilig in het verkeer kunnen bewegen. Voor meer informatie: www.vvn.nl

Noot voor redactie,