Ingezonden persbericht

De Balie Persbericht

Illegaal Tribunaal | De eerste doordenking van de Schipholbrand (26-10-2005)

3 november 2009, De Balie, Amsterdam

13.00 - 17.00 uur (workshops)
17.00 - 19.00 uur (plenaire sessie)
vrije toegang

De Schipholbrand is op 26 oktober 2009 voor de vierde keer herdacht. De overlevenden organiseren zich elk jaar weer om stil te staan bij de doden en daarmee ook bij zichzelf. Aan de Nederlandse samenleving vragen zij met hen mee te kijken. Blijven de deuren dicht of kunnen ze eindelijk open?

Een week later organiseert de Stichting M2M in samenwerking met All Included en De Balie een onderzoekend tribunaal over de betekenis van de Schipholbrand voor de overlevenden, voor de politiek en voor de samenleving.
De Schipholbrand kan ons inzicht verschaffen in het vreemdelingenbeleid en de uitvoeringspraktijk daarvan. Ook belangrijk zijn de gevolgen van de brand voor de getroffenen als individu, in hun omgeving en als groep. De brand belicht zo de Nederlandse samenleving als natiestaat, als benepen polder, als migratieland.

Overdag vinden workshops plaats rond de thema's Filosofie en mensenrechten, Ramp en zorg, Burgerschap en Dilemma's voor campaigners. Deze leiden naar een plenaire publieke bijeenkomst waar de uitkomsten van de workshops en de inzet voor een diepgravend publiek onderzoek worden besproken.

Meer informatie is te vinden op:
www.debalie.nl
www.vertrokkengezichten.nl

Noot voor redacties: onderstaande informatie is

Ingezonden persbericht