Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

* FAQ

Duurzame bereikbaarheid randstad

NWO-onderzoekers debatteren over Duurzame Bereikbaarheid van de Randstad

4 november 2009 - 5 november 2009
Op woensdag 4 en donderdag 5 november vindt de Innovatie-estafette 2009 Water, Transport en Mobiliteit plaats op Vliegkamp Valkenburg (ZH). Tijdens deze dagen presenteren overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen de nieuwste duurzame en innovatieve ontwikkelingen in water, transport en mobiliteit. Ook de wetenschappelijk onderzoekers die zich momenteel buigen over de duurzame bereikbaarheid van de Randstad leveren een bijdrage. Onder de titel 'Geen innovatie zonder kennis: wat je moet weten voor een duurzaam bereikbare Randstad' debatteren zij met elkaar en met de bezoekers in de zaal over onder meer slimmere reisinformatie, de toekomst van het recreatieverkeer, duurzamer goederenvervoer en het ontwikkelen van supernetwerken. Het DBR-debat vindt plaats op woensdagmiddag 4 november van 16.15 tot 17.00 uur op Hoofdpodium B van de Innovatie-estafette.

De Innovatie-estafette 2009 is een initiatief van De Club van Maarssen. De Club van Maarssen stimuleert innovatie in water, transport en mobiliteit. Na twee eerdere evenementen in 2005 en 2007 - ook bekend als De Dag van Maarssen - volgt nu in 2009 de Innovatie-estafette. Het programma van de Innovatie-estafette 2009 beslaat dit keer twee dagen, 4 en 5 november. Het belooft een interessante tweedaagse te worden met drie hoofdpodia, talloze workshops en een Innovatiemarkt met 120 stands. Tijdens de Innovatiemarkt, de borrel, het 'diner pensant', het inloopontbijt of tijdens de debatten of de 'Toekomstbeelden' krijgt iedereen de kans om zélf mee te praten, mee te doen en te netwerken. Of om gewoon te zien hoe ver Nederland eigenlijk al is met Water, Transport en Mobiliteit.

Meer informatie over de dag en opgave kan allemaal via: http://www.clubvanmaarssen.org/club-van-maarssen-2009/innovatie-estafe tte-2009

http://www.clubvanmaarssen.org/club-van-maarssen-2009/innovatie-estafe tte-2009