Gemeente 's-Hertogenbosch

14-10-2009
Voorontwerpbestemmingsplan voor Zuid

Het college heeft besloten het voorontwerpbestemmingsplan voor de wijk Zuid in procedure te brengen. Het plan wordt zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen mensen een reactie indienen. Ook vindt er een inspraakavond plaats op dinsdag 4 november aanstaande in het Theater aan de Parade, aanvang 19.30 uur. Het
voorontwerpbestemmingsplan is een beheersplan met drie ontwikkelingen.

In het nieuwe bestemmingsplan staan de juridische bepalingen waaraan bouwaanvragen in de toekomst worden getoetst. Het is in hoofdzaak een beheersplan, omdat het de situatie vastlegt zoals die nu feitelijk bestaat. Bestaande functies zoals wonen, bedrijvigheid, detailhandel, sport en maatschappelijk krijgen een bestemming die overeenkomt met het huidige gebruik. Met dit plan neemt de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid toe en zal de toetsbaarheid aan het bestemmingsplan worden verbeterd.

Nieuwe ontwikkelingen
In het plan zijn drie nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Dat zijn de bouw van één woning op de vrije kavel aan de Geert Grootestraat, uitbreiding van de leslokalen en nieuwbouw van een sporthal bij het Sint-Janslyceum en een kantoorontwikkeling ten zuiden van de Meerendonkweg.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf maandag 26 oktober voor zes weken ter inzage in het Stadskantoor. Het plan wordt ook gepubliceerd op de gemeentelijke website. De inspraakreacties worden verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.