De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool Delft bij finalisten voor Nationale Energie Toekomst-Trofee 2009

De Haagse Hogeschool Delft behoort met haar âmeest duurzame schoolgebouw van Nederlandâ tot de finalisten voor de Nationale Energie Toekomst-Trofee 2009. Deze NET-Trofee wordt jaarlijks toegekend aan een project dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak en een bijdrage levert aan de CO2-reductie in de gebouwde omgeving. Op 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het âMeer Met Minder-Congresâ.

Uniek in duurzaamheid In het meest duurzame schoolgebouw van Nederland, gevestigd op het terrein van de TU Delft, gaat de voormalige TH Rijswijk verder onder de nieuwe naam De Haagse Hogeschool Delft. Duurzaamheid is een belangrijke factor binnen het nieuwe schoolgebouw. Op verantwoorde wijze wordt omgegaan met milieu, energie en omgeving. Het gebouw realiseert door toepassing van slimme, innovatieve technieken een energiebesparing van 67 procent en is daarmee uniek in Nederland. Bovendien sluit de filosofie aan bij die van de gemeente Delft, die met de oprichting van het âDuurzaam Delft-teamâ (waarin ook De Haagse Hogeschool Delft participeert) het thema in the spotlights zet.

Nationale Energie Toekomst-Trofee 2009 Jaarlijks kent het ministerie van VROM de NET-Trofee toe aan een project dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak. Het gaat hierbij om slimme energiezuinige bouw- of renovatieprojecten of andere initiatieven die een baanbrekende bijdrage leveren aan de CO2-reductie in de gebouwde omgeving. Aan de prijs, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt, zijn een bedrag van 25.000 euro en een kunstwerk verbonden. De prijs is niet uitsluitend bedoeld voor nieuw ontwikkelde technieken of de grootste energiebesparingen. De trofee richt zich op projecten die zich onderscheiden door een slimme aanpak, bijvoorbeeld door de aanpassing of combinatie van reeds bestaande technieken. De aanpak moet bovendien gemakkelijk over te nemen zijn door andere partijen.

Op 4 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het âMeer Met Minder-Congresâ.