Gemeente Lingewaal


Tentoonstelling Jaar van de Tradities
logo klein.jpg

Opening op 4 november 2009

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het Jaar van de Tradities. In een snel veranderende tijd en in een multiculturele samenleving is er behoefte aan eigen tradities en het leren kennen van nieuwe tradities. Het Jaar van de Tradities wil een bijdrage leveren aan de bewustwording van het belang van tradities en rituelen.

Â

Ook de gemeente Lingewaal neemt deel aan het Jaar van de Tradities. In het gemeentehuis van Lingewaal vindt een bijzondere tentoonstelling plaats die ingaat op lokale en landelijke tradities. Deze tradities worden weergegeven door bedrukte T-shirts en diverse voorwerpen, die in bruikleen zijn gegeven door de historische verenigingen van Lingewaal. Speciale aandacht is er voor de themaâs geboorte, huwelijk en overlijden.

Â

Op woensdag 4 november 2009 wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door burgemeester Van Ruijven â Van Leeuwen. Dit vindt plaats in de centrale hal van het gemeentehuis in Lingewaal. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur Ontvangst gemeentehuis Lingewaal

14.30 uur Opening door burgemeester Van Ruijven-Van Leeuwen

14.45 uur Afsluiting met borrel, gelegenheid tot bezoek tentoonstelling

Â

Iedereen die bij de opening aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden bij mevrouw J. van Bragt per e-mail j.vanbragt@lingewaal.nl of telefonisch via 0345-634091.

Â

De tentoonstelling is tot 17 november te zien in het gemeentehuis. Openingstijden: maandag tot en met donderdag 09.00 uur â 12.00 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Op vrijdag van 09.00-12.00 uur.